Fioretti College

Sportlaan 3 2161 VA Lisse

  • Schoolfoto van Fioretti College
  • Schoolfoto van Fioretti College
  • Schoolfoto van Fioretti College
  • Schoolfoto van Fioretti College
  • Schoolfoto van Fioretti College

Profielkeuze

Toelichting van de school

Onze mavo en havo leerlingen kiezen meer dan gemiddeld voor een economisch profiel. Om de talenten van onze leerlingen te laten floreren, bieden we daarom met ingang van schooljaar 2018-2019 in de havo het International Business College aan. Met ingang van 2019-2020 bieden we aan leerlingen in de mavo bovenbouw Mavo Business aan. Beide programma's zijn een vorm van 20-80 onderwijs, waarbij leerlingen het reguliere programma in 4 dagen krijgen aangeboden en de vijfde dag geheel in het teken staat van ondernemen. Voor meer informatie over het concept zie http://www.20-80learning.nl/

Onze atheneum- en gymnasiumleerlingen kiezen vaak voor een natuurprofiel. Wij zijn een doorlopende leerlijn onderzoeken en ontwerpen aan het ontwikkelen juist voor deze leerlingen

 
Welke profielen volgen de examendeelnemers?
Weergave Profielkeuze

Bron

Het schoolplan

Toelichting van de school

Wij willen onze leerling toerusten voor een geslaagde toekomst waarin hij/zij met veerkracht een steeds veranderende samenleving tegemoet treedt. Wij willen de voedingsbodem zijn waarin het persoonlijke talent van iedere leerling kan floreren en waarin ruimte voor eigen initiatief en creativiteit wordt gekoesterd.

Door te zorgen voor relatie, ruimte en richting in ons onderwijs creëren we de condities waaronder het talent van de leerling tot volle bloei kan komen.

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Iedere leerling heeft recht op de ondersteuning (passend binnen de basiszorg) die nodig is om een passend diploma te halen. Wij vinden het belangrijk dat leerlingen zich herkend en erkend voelen op onze school.

Passend Onderwijs zien wij als een zaak van iedereen op school. Wij proberen de begeleiding dan ook zo dicht mogelijk bij de leerling vorm te geven. In de klas wat kan, alleen hetgeen noodzakelijk is daarbuiten.

Doel is alle leerlingen naar een passend diploma te leiden, m.b.v. begeleiding aansluitend bij hun onderwijsbehoefte, waarbij hun zelfstandigheid steeds verder vergroot wordt.  

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven