De Parkschool

Onderste Sittarderweg 4 6141 AZ Limbricht

Schoolfoto van De Parkschool

Uitstroomprofiel

Er zijn 3 uitstroomprofielen in het voortgezet speciaal onderwijs (vso). Leerlingen krijgen onderwijs in een passend profiel. Vso-scholen stellen voor elke leerling een plan op. In dit plan staat de verwachte uitstroombestemming van de leerling en een beschrijving van de ondersteuning en begeleiding.

Bron

Het schoolplan

Toelichting van de school

Door onderwijs, vorming en opvoeding bereikt de Parkschool, in samenspraak met de ouders, voor elk zeer moeilijk lerend kind een zo optimaal mogelijke zelfstandigheid. Wij willen de leerling een aantal voor hem/haar zinvolle functionele en doelmatige vaardigheden en attitudes bijbrengen die van wezenlijk belang zijn om tot een persoonlijk niveau van zelfstandigheid te functioneren te komen. Zie hiervoor het schoolplan 2019-2023.

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Met de invoering van passend onderwijs in 2014 is het een wettelijke verplichting voor scholen om een schoolondersteuningsprofiel op te stellen, conform de inhoudelijke eisen die de onderwijsinspectie stelt.  

Het samenwerkingsverband VO Westelijke Mijnstreek maakt hiervoor gebruik van het online schoolondersteuningsprofiel van Perspectief op School (POS). Dit schoolondersteuningsprofiel wordt regelmatig herzien waardoor de Parkschool en het samenwerkingsverband over een actueel overzicht beschikken van onderwijskundige informatie in relatie tot passend onderwijs. Perspectief op School geeft inzicht in de ondersteuning die de Parkschool een leerling kan bieden, in de ambities die de Parkschool heeft om zich te ontwikkelen en hoe die ontwikkeling verloopt. 

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven