De Zevenster

De Doelen 1011 8233 GR Lelystad

  • Schoolfoto van De Zevenster
  • Schoolfoto van De Zevenster
  • Schoolfoto van De Zevenster
  • Schoolfoto van De Zevenster
  • Schoolfoto van De Zevenster

Uitstroomprofiel

Er zijn 3 uitstroomprofielen in het voortgezet speciaal onderwijs (vso). Leerlingen krijgen onderwijs in een passend profiel. Vso-scholen stellen voor elke leerling een plan op. In dit plan staat de verwachte uitstroombestemming van de leerling en een beschrijving van de ondersteuning en begeleiding.

Bron

Het schoolplan

In het schoolplan beschrijft de school de onderwijsplannen voor een periode van vier jaar. Je leest er bijvoorbeeld welke manier van lesgeven de school kiest en hoe de kwaliteit van het onderwijs bewaakt en verbeterd wordt. In het document staat ook meer informatie over het personeel op de school.

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Op de Zevenster krijgt elke leerling onderwijs dat aansluit bij zijn of haar individuele behoefte. De leerlingen die onze school bezoeken zijn zeer moeilijk lerend. De leerlingen hebben problemen met het leren en het ontwikkelen van vaardigheden. Het gaat om leerlingen die specifieke hulp en begeleiding nodig hebben vanwege hun verstandelijke beperking en eventueel bijkomende problematiek. We bieden de leerlingen een veilige omgeving, zodat ze zich - zo goed als mogelijk is - kunnen ontwikkelen. We leren onze leerlingen om hun eigen mogelijkheden te ontdekken en om te gaan met wat ze (nog) niet zo goed kunnen of leren de leerlingen gebruik te maken van ondersteunende middelen om hun zelfredzaamheid zo optimaal mogelijk te stimuleren. Leren door doen, handelend aan de slag. Vanuit concreet lesaanbod, ervaringsgericht aan het werk om de totale ontwikkeling van de leerling te stimuleren.

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven