<b>Boven advies:</b> de leerlingen zitten in leerjaar 3 hoger dan het niveau dat de basisschool als advies gaf in groep 8.<br /> <b>Op advies:</b> de leerlingen zitten in leerjaar 3 op het niveau dat de basisschool als advies gaf in groep 8.<br /> <b>Onder advies:</b> de leerlingen zitten in leerjaar 3 lager dan het niveau dat de basisschool als advies gaf in groep 8.">Schooladvies en plaatsing
Hier zie je per onderwijssoort of leerlingen in het derde leerjaar boven, op of onder hun basisschooladvies zitten. Alleen de leerlingen die in leerjaar 1, 2 en 3 op dezelfde school zitten, worden hierin meegenomen. De school kan je vertellen wat ze van de resultaten vindt.
We werken op Het Vlietland bewust vanaf klas 1 aan de (studie-)vaardigheden van de leerlingen, afgestemd op de opleiding en het leerjaar. Leerlingen stromen zo met aantoonbaar minder stagnatie door naar hun diploma. Daar zijn we trots op.
Onze inspanningen van afgelopen jaar om het slagingspercentage van het vwo omhoog te krijgen, heeft zijn vruchten afgeworpen. Voor alle afdelingen (mavo, havo en vwo) zitten we ruim boven het landelijk gemiddelde. Een fantastisch resultaat!
De behaalde cijfers bij het Centraal Examen liggen rond het landelijk gemiddelde. Dit is al jaren zo en daar zijn we zeer tevreden over.
Let op: vanwege het coronavirus zijn er in schooljaar 2019-2020 geen centrale examens afgenomen. De examencijfers van dit schooljaar ontbreken daarom in de trendgrafiek.
Op het VLC kiezen veel leerlingen na het behalen van hun diploma om te blijven en door te stromen naar een hoger niveau. Daarnaast stromen onze VWO leerlingen in grote getalen door naar de universiteit. Slechts een klein deel kiest na hun middelbare schooltijd voor een tussenjaar. Na het behalen van hun diploma voelen onze leerlingen zich klaar voor een volgende stap in hun loopbaan.
Het Vlietland College wordt 4-jaarlijks beoordeeld door de Inspectie van het Onderwijs. We voeren al jaren het basisarrangement, wat inhoudt dat alles in orde is.
Het Vlietland College maakt deel uit van het samenwerkingsverband Semper Movens. Vanuit dit samenwerkingsverband wordt kennis op rectorniveau gedeeld en wordt de kwaliteit getoetst in de vorm van collegiale visitaties.