Beroepscollege Leystede

Van Swietenstraat 2 2334 EA Leiden

Schoolfoto van Beroepscollege Leystede

In het kort

Toelichting van de school

Beroepscollege Leystede is een kleine vmbo-locatie waar mavo (vmbo-theoretisch), vmbo-kader, vmbo-basis al dan niet in combinatie met leerwegondersteuning wordt aangeboden.

In de bovenbouw bieden we naast de theoretische leerweg vijf beroepsgerichte profielen aan: bouwen, wonen en interieur (BWI), economie en ondernemen (E&O), horeca, bakkerij en recreatie (HBR), produceren, installeren en energie (PIE) en zorg en welzijn (Z&W). Als bijzonderheid bieden we in de onderbouw mavo+ aan. Dit is voor de leerlingen met een twijfeladvies mavo.
In mavo+ krijgen de leerlingen in plaats van Frans extra lesuren wiskunde, Nederlands en Engels. De klas is kleiner en er wordt veel aandacht aan studievaardigheden besteed. Met deze basis in de onderbouw halen heel veel plus-leerlingen hun mavo-diploma. Voor de praktische leerlingen die graag met hun handen werken hebben we vmbo-kader en vmbo-basis. Met veel praktijklessen, vakoverstijgende projecten en diverse LOB-activiteiten ontwikkelen de leerlingen hun talenten.

De school hecht veel waarde aan het bieden van maatwerk voor de leerlingen. Snellere leerlingen worden uitgedaagd om extra verdiepende opdrachten te doen en de langzamere leerlingen werken in hun eigen tempo richting het examen. Leerlingen kunnen per vak op hun eigen niveau examen doen. Na het behalen van het diploma kan een leerling nog een jaar terug komen om examen te doen op een hoger niveau.

Kenmerken van de school

  • Rooms-Katholiek
  • Beroepsgericht onderwijs
  • Talent-ontwikkeling

Welke niveaus kan je volgen op deze school?

Onderbouw

  • vmbo-b
  • vmbo-b / vmbo-k
  • vmbo-k

Bron

Bovenbouw

  • vmbo-b
  • vmbo-k
  • vmbo-(g)t

Bron

Bezoek deze school

We hebben nog niet doorgekregen wanneer je de school kan bezoeken.
Kijk op de website van de school voor meer informatie.

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Het aantal leerlingen bepaalt of de school groot is of klein. Je ziet hier het aantal leerlingen dat op 1 oktober stond ingeschreven op deze school. Tijdens het schooljaar kan het aantal natuurlijk iets veranderen. De school kan je alles vertellen over het verloop van het aantal leerlingen en of er een duidelijke oorzaak is voor eventuele schommelingen.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
574

Bron

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven