Leonardo College voor Atheneum Havo Mavo

Telderskade 48 2321 TE Leiden

  • Schoolfoto van Leonardo College voor Atheneum Havo Mavo
  • Schoolfoto van Leonardo College voor Atheneum Havo Mavo
  • Schoolfoto van Leonardo College voor Atheneum Havo Mavo
  • Onze leerlingen vormen het logo bij de opening van het gebouw

Profielkeuze

Een leerling kiest voor de bovenbouw een profiel dat past bij zijn of haar interesses. Een profiel is een combinatie van eindexamenvakken en sluit aan bij een vervolgopleiding of een toekomstige baan. Wat kiezen de leerlingen van deze school?

Welke profielen volgen de examendeelnemers?
Weergave Profielkeuze

Bron

Het schoolplan

Toelichting van de school

Samenhang en opzet

In het Leonardo College staat het onderwijs centraal: dat is onze basis van bestaan.Dat betekent dat het onderwijs leidend is in de verdere organisatieontwikkeling. Vanuit de visie op het onderwijs wordt gekeken naar de consequenties voor de andere beleidsterreinen. Per beleidsterrein is een globale vierjaren planning met tussenresultaten opgenomen. In de samenvatting achterin worden deze planningen onder elkaar gezet zodat de samenhang nog duidelijker wordt. Tot slot wordt een vergezicht gegeven wat al deze veranderingen en ontwikkelingen onze leerlingen nu gaan opleveren. Dit is het belangrijkste onderdeel van dit schoolplan, het brengt focus aan en is daarmee ook de graadmeter voor het succes ervan. Onderwijsontwikkeling met als doel dat onze leerlingen er beter van worden: de ultieme doelstelling van dit schoolplan.

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Sommige leerlingen hebben extra zorg nodig. In het schoolondersteuningsprofiel legt de school voor ten minste vier jaar vast waar die extra ondersteuning uit bestaat. Want alleen de school zelf kan vertellen welke middelen er zijn om leerlingen optimaal te helpen.

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven