Marecollege

Sumatrastraat 120 2315 BD Leiden

  • Schoolfoto van Marecollege
  • Schoolfoto van Marecollege
  • Schoolfoto van Marecollege
  • Schoolfoto van Marecollege
  • Schoolfoto van Marecollege

Tevredenheid leerlingen

Toelichting van de school

De algehele tevredenheid van onze leerlingen is dit jaar iets gedaald ten opzichte van vorig jaar. Daar gaan we mee aan de slag!

Als we kijken waar de daling zit dan zien we dat het vooral de brugklasleerlingen zijn die dit jaar minder tevreden zijn dan voorgaande jaren. De leerlingen op vmbo-niveau zijn nagenoeg gelijk qua tevredenheid en van de leerlingen op havo- en vwo-niveau is de tevredenheid toegenomen. 

Op vraagniveau valt op het bespreken van het nieuws in de les een heel laag cijfer krijgt. In de brugklas valt qua lage score ook het voorbereiden op de vervolgstudie op. Dit gebeurt inderdaad vanaf klas twee (vmbo) of klas drie (havo/vwo). 

Hoe tevreden zijn de leerlingen in 2022-2023?

Bron

Tevredenheid leerlingen in de afgelopen jaren

Deze grafiek toont de tevredenheidscijfers van de afgelopen drie jaar. De leerlingen hebben elk jaar vragenlijsten ingevuld en in de grafiek staan de gemiddelde tevredenheidscijfers voor deze school. Als er meerdere onderwijssoorten door de school worden aangeboden, kan je met de knoppen boven de grafiek de resultaten van andere niveaus zien.

Hoe tevreden waren de leerlingen de afgelopen jaren?
Weergave Tevredenheid leerlingen in de afgelopen jaren

Sfeer en veiligheid

Sfeer

Bron

Sfeer in de afgelopen jaren
Weergave Sfeer in de afgelopen jaren

Bron

Veiligheid

Bron

Veiligheid in de afgelopen jaren
Weergave Veiligheid in de afgelopen jaren

Bron

Veiligheid op deze school

Toelichting van de school

Het Marecollege wil een school zijn waar iedereen zich veilig en begrepen kan voelen, leerlingen, docenten en ouders worden daarop bevraagd

Veelgestelde vragen

Tevredenheid ouders

Scholen kunnen elk jaar onderzoeken of de ouders van leerlingen tevreden zijn over de school. De ouders krijgen dan een vragenlijst om in te vullen, meestal online. Zo weet de school per onderwerp of het goed gaat of waar het nodig is om zaken te veranderen. Hier zie je hoe tevreden ouders over deze school zijn.

Weergave Tevredenheid ouders

Tevredenheid
8,1
Vergelijkbare scholen
7,8

Terug naar boven