CSG Comenius, @Forum

Plataanstraat 1 8924 CR Leeuwarden

Schoolfoto van CSG Comenius, @Forum

In het kort

Toelichting van de school

Welkom op Comenius@Forum! Deze school is gestart in 2016 en heeft zich in korte tijd erg populair gemaakt. @Forum is een begrip geworden in onze regio!. Op Forum bieden we onderwijs aan voor mavo 1-4 en havo en atheneum 1-3 (op Comenius Mariënburg wordt de bovenbouw van @Forum ontwikkeld en aangeboden). Dus als je bij ons de mavo doet kun je hier je diploma halen. Het diploma voor @Forum havo en atheneum kun je behalen op Comenius Mariënburg.

Wat is er nou zo bijzonder aan onze school? Je krijgt bij ons niet alleen vaklessen, maar ook projecten, keuze masterclasses en verplichte masterclasses. En je zit in een kleine klas: de klassen tellen zo’n 22 leerlingen. Als je instroomt in klas 1 krijg je een plek in een mavo-havo klas of in een havo-vwo klas. Je krijgt in een tweejarige brugperiode de tijd om te ontdekken en te laten zien welk onderwijsniveau het best aansluit bij jouw talenten. Vanaf klas 3 zit je in een klas van het onderwijsniveau waarin je definitief verder gaat …

Op Forum is de coaching erg belangrijk: je coach geeft je wekelijks groepscoaching (met je coachgroep) en individuele coaching. Je coach helpt je met dingen die je lastig vindt, maar ook met het houden van overzicht over wat je allemaal moet doen. Op Comenius@Forum werk je namelijk vaak een aantal weken aan langere opdrachten. Het is daarom wel belangrijk dat je je werk goed kunt plannen en organiseren en dat je ook goed zelfstandig kunt werken. De coach heeft ook regelmatig contact met je ouders, want dat vinden we erg belangrijk.

Comenius@Forum is een overzichtelijke, veilige school. De school kent een gezellige sfeer en iedereen kent elkaar. Dat vinden we enorm belangrijk en willen we natuurlijk graag zo houden!

Binnen de school is het woord ‘kiezen’ erg belangrijk. Wij vinden het belangrijk dat jij zelf leert om (verstandige) keuzes te maken, waarvoor je je vervolgens ook verantwoordelijk voelt. Als je zelf dingen mag kiezen, bijvoorbeeld op welke manier je wilt laten zien dat je de leerstof beheerst óf welke keuze masterclass je wilt gaan volgen, dan zul je daar automatisch meer je best voor doen. En dat werkt echt!

Op @Forum werk je veel met je laptop. Daarom krijgen de leerlingen van ons een laptop in bruikleen, zodat je al je schoolwerk op een goede manier kunt uitvoeren. Die ontwikkeling van digitale vaardigheden vinden we enorm belangrijk: stel je eens voor dat je dit niet goed zou leren, dan heb je een groot probleem als je later verder studeert of een beroep gaat kiezen. Daarom staat dit vak bij ons op het rooster. En daarnaast doen we er ook nog veel aan in de masterclasses. En in de lessen van bijvoorbeeld biologie en geschiedenis willen we ook steeds meer gebruik maken van digitale toepassingen zoals VR en AR. Daarom ontwikkelt @Forum in de school een Innovation Lab, zodat we je in al deze ontwikkelingen kunnen meenemen én zodat we onze lessen nóg interessanter en leuker kunnen maken.

Kenmerken van de school

  • Eigen keuzes
  • Verantwoordelijkheid
  • Masterclasses en projecten
  • Coaching

Welke niveaus kan je volgen op deze school?

Onderbouw

  • vmbo-(g)t
  • havo
  • havo / vwo
  • atheneum

Bron

Bovenbouw

  • vmbo-(g)t

Bron

Bezoek deze school

Wil je nu al meer weten? Bekijk dan:

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Het aantal leerlingen bepaalt of de school groot is of klein. Je ziet hier het aantal leerlingen dat op 1 oktober stond ingeschreven op deze school. Tijdens het schooljaar kan het aantal natuurlijk iets veranderen. De school kan je alles vertellen over het verloop van het aantal leerlingen en of er een duidelijke oorzaak is voor eventuele schommelingen.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
339

Bron

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven