CSG Comenius, Zamenhof

Robert Kochstraat 6 8921 VX Leeuwarden

Schoolfoto van CSG Comenius, Zamenhof

Schooladvies en plaatsing

Toelichting van de school

Het advies vanuit het primair onderwijs, geholpen door gegevens uit de Plaatsingswijzer, is samen met het toelatingsbeleid van CVO-nwf (zie download hieronder) leidend voor plaatsing op Zamenhof. Dit kan zijn op het niveau basis/kader, gemengd of het praktijkonderwijs. Na klas 1 basis/kader wordt bekeken of een leerling doorstroomt naar vmbo-basis of -kader. Zo kan een kind nog mooi een jaar ‘rijpen’. In de bovenbouw kunnen leerlingen van vmbo-basis examenvakken op vmbo-kaderniveau doen en kaderleerlingen kunnen dit doen op het niveau gemengd-theoretisch. Maatwerk dus! Dat geldt voor de leerlingen van ons praktijkonderwijs ook: voor alle leerlingen geldt een individuele leerroute, naast een gezamenlijk deel. In onze ProV-klas krijgen leerlingen die na groep 8 qua ontwikkeling tussen praktijkonderwijs en vmbo-basis zitten, een jaar onderwijs op beide niveaus. Pas daarna wordt bekeken of vmbo-basis of praktijkonderwijs het meest passende vervolg is.
Hoeveel leerlingen zitten in leerjaar drie boven, op of onder het basisschooladvies?
Weergave Schooladvies en plaatsing

Bron

Hoeveel leerlingen gaan over naar het volgende leerjaar?

Toelichting van de school

Al vele jaren zit onze locatie ver boven de inspectienorm. Natuurlijk streven we overal naar 100 %. Dit doen we door bv. het leveren van maatwerk. Vooral in de onderbouw van ons vmbo scoren we al jaren bijna 100% doorstroom naar het volgende leerjaar.

Hoeveel leerlingen gaan over in de onderbouw?

Bron

Hoeveel leerlingen gaan over in de bovenbouw?
Weergave Doorstroom

Bron

Slaagpercentage

Toelichting van de school

Bij ons op Zamenhof slagen elk jaar opnieuw bijna alle leerlingen. Binnen sommige profielen in het vmbo lukt het zelfs iedereen om het diploma te halen. Zo kunnen we leerlingen een stevige basis meegeven voor hun vervolgstudie!
Hoeveel leerlingen zijn geslaagd?

Bron

Hoeveel leerlingen zijn de afgelopen jaren geslaagd?
Weergave Slagingspercentage in de afgelopen jaren

Bron

Examencijfers

Toelichting van de school

Vrijwel alle examencijfers zijn rondom of boven het landelijk gemiddelde. Daarnaast leren onze leerlingen meer dan kennis en vaardigheden die nodig zijn voor het examen. Denk aan Talentstromen, stages, beroepsvaardigheden en beroepsgerichte keuzevakken.
Wat is het gemiddelde examencijfer in de afgelopen jaren?
Weergave Examencijfers

Bron

Wat is het gemiddelde examencijfer in 2022-2023?

Bron

Diploma's en certificaten praktijkonderwijs

Toelichting van de school

Leerlingen van ons praktijkonderwijs kunnen meerdere branchegerichte certificaten behalen, die deel uit maken van hun diploma: lassen, VCA, EHBO, heftruck, verzorgende, bosmaaier, magazijnbeheer & logistiek, winkel, bedienings-/keukenassistent, fietsmonteur, facilitair en professioneel carcleaner.
Zijn er leerlingen die de school verlaten met een diploma en/of certificaat?
Weergave Diploma's en certificaten

Bron

Na het praktijkonderwijs

Toelichting van de school

Uitstroom Leerlingen Praktijkonderwijs
Leerlingen die op Zamenhof de praktijkschool hebben doorlopen, slagen er vaker dan gemiddeld in werk te vinden. Dit lukt o.a. door het  brede aanbod aan stagemogelijkheden: hierdoor krijgen de leerlingen alle gelegenheid om ervaring op te doen. Dat komt hun later goed van pas.

Wat doen de leerlingen na het praktijkonderwijs?
Weergave Uitstroom, na het praktijkonderwijs

Bron

Wat doen de leerlingen die in 2020-2021 de school verlieten, één en twee jaar na het praktijkonderwijs?
Weergave Uitstroom, één en twee jaar na het praktijkonderwijs

Bron

Wat zegt de inspectie over de school?

Alle scholen worden gecontroleerd door de Inspectie van het Onderwijs. Het doel van deze controle is om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van onderwijs goed is, goed blijft, of verbetert. In het rapport lees je wat de inspectie bij de laatste controle heeft gezien.

Terug naar boven