CSG Comenius, Zamenhof

Robert Kochstraat 6 8921 VX Leeuwarden

Schoolfoto van CSG Comenius, Zamenhof

In het kort

Toelichting van de school

CSG Comenius, Zamenhof is een van de scholen van de Vereniging voor CVO in Noord- en West-Fryslân. Alle scholen binnen deze Vereniging samen verzorgen onderwijs voor de niveaus praktijkonderwijs tot en met gymnasium. Met rondom 5.000 leerlingen in de regio Leeuwarden e.o. bieden we hierin een solide basis. Elke school binnen CVO heeft zijn eigen sterke en karakteristieke punten. Wat alle scholen samenbindt, is het feit dat we oog hebben voor de talenten van elke leerling.

Binnen een veilig leerklimaat, waarin “kennen en gekend worden“  voorop staat, bieden we iedereen uitdaging op het eigen niveau. Zo koppelen we een degelijke algemene opleiding aan de eigenheid, die elke leerling met zich meebrengt. Zodat je als leerling in het vervolgonderwijs een flinke duw in de rug hebt gekregen, en weet waar je sterke kanten liggen. Op de volgende pagina’s kun je o.a. lezen wat locatie Zamenhof heeft te bieden, wat de resultaten zijn en wat ouders en leerlingen van de school vinden. Als dit de school is die bij je past, dan ben je van harte welkom!

Kenmerken van de school

  • Keuzemogelijkheden
  • Talentgericht
  • Aandacht
  • Waarde(n)vol
  • Toekomstgericht

Welke niveaus kan je volgen op deze school?

Onderbouw

  • praktijkonderwijs
  • vmbo-b
  • vmbo-k
  • vmbo-(g)t

Bron

Bovenbouw

  • praktijkonderwijs
  • vmbo-b
  • vmbo-k
  • vmbo-(g)t

Bron

Bezoek deze school

We hebben nog niet doorgekregen wanneer je de school kan bezoeken.
Kijk op de website van de school voor meer informatie.

Wil je nu al meer weten? Bekijk dan:

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

CSG Comenius Zamenhof is een unieke school voor vmbo en praktijkonderwijs, gekenmerkt door ‘leren door te doen’ in meerdere grote praktijklokalen. Onze basis- en kaderberoepsgerichte leerweg vmbo is de enige in de stad en omstreken met maar liefst zes (van de tien) landelijke uitstroomprofielen, waaronder drie technische, en ook nog eens bijna 15 vrij beroepsgericht keuzevakken. Ook onze gemengde leerweg (qua niveau hetzelfde als de mavo/theoretisch leerweg) biedt al vanaf klas 1 veel praktijkuren. Met onze Talentstromen en de Sportstroom in de onderbouw hebben we daarmee een bijzonder aanbod.

Ons praktijkonderwijs kent, naast uitzicht op (beschut) werk, met onze ProM-klas een doorstroomroute naar het mbo. En voor leerlingen die na groep 8 qua ontwikkeling tussen vmbo en praktijkonderwijs in zitten, hebben we de ProV-klas. Ook in het praktijkonderwijs bieden we veel (praktijk)keuzevakken in meerdere laarjaren. De individuele ontwikkeling van het kind staat hierbij voorop.

Op Zamenhof kun je dus ontdekken wat je wilt en (doen) waar je goed in bent. Een team medewerkers heeft veel individuele aandacht en de resultaten van school zijn al jaren goed. Met persoonlijke aandacht en vanuit wederzijds respect, ook voor elkaars ‘eigen aardigheden’. Zamenhof is een open christelijke scholengemeenschap, die alle leerlingen en ouders verwelkomt die onze grondslag, waarden en normen onderschrijven. We staan voor veiligheid voor iedereen die Zamenhof bevolkt en leggen samen de basis voor persoonlijke groei, zodat het ontwikkelen van interesses of talenten, de menswording van iedereen een kans krijgt. Schoolreizen, stages en excursies horen daar natuurlijk ook bij.

Kortom: Zamenhof als leergemeenschap is een oefenplaats voor het leven waar we werk maken van leren. Op die oefenplaats mogen fouten worden gemaakt, die we als kans op groei omarmen. Neem vooral en kijkje en weet je van harte welkom!

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
727

Bron

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven