Bertrand Russell college

Erasmusstraat 1 en Erasmusstraat 28 1561 KD Krommenie

Schoolfoto van Bertrand Russell college

In het kort

Toelichting van de school


Bertrand Russell college: leerschool voor het leven

Voor het Bertrand Russell college is onderwijs maatwerk, want geen leerling is hetzelfde. Waar sommigen al jong weten wat ze willen, zijn anderen nog zoekend. Daarom bieden we een breed vakkenpakket aan, zodat onze leerlingen zonder stress en tijdsdruk helder krijgen wat hun talenten zijn. Bovendien kunnen ze in de onderbouw kiezen uit (praktische) keuzelessen, variërend van Cambridge Engels tot EHBO en robotica. Alles om ervoor te zorgen dat iedereen de kans krijgt om optimaal te presteren in de richting die hem of haar het best past.

Voor ons is scholing meer dan de optelsom van een aantal vakken. Het Bertrand Russell college staat met beide voeten in de samenleving. Een samenleving die voortdurend verandert en veel van onze kinderen vraagt. Dus bereiden we ze in een veilige, kleinschalige omgeving voor op hun toekomst ná de middelbare school. Zo halen we ze regelmatig uit de schoolbanken om ze kennis te laten maken met andere scholen, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. We geven ze multimediale lessen die inspringen op de actualiteit. En we leren ze discussiëren met respect voor de opvattingen van anderen. Want we vinden het belangrijk dat onze leerlingen zich ontwikkelen tot sociale volwassenen die weten wat er speelt in de wereld om hen heen.

Dus slaag je bij het Bertrand Russell college voor je eindexamen, dan heb je meer op zak dan een diploma op havo- of atheneum-niveau. Je hebt vakkennis opgedaan en geleerd samen te werken. Je bent uitgedaagd om creatief en kritisch te zijn. Je hebt geleerd, gediscussieerd en geïmproviseerd. Maar bovenal heb je jezelf durven zijn. Want, om met onze naamgever Bertrand Russell te spreken: “Het overwinnen van vrees is het begin van wijsheid.” Zo zullen onze leerlingen na hun examenjaar vol zelfvertrouwen aan hun volgende fase beginnen en met plezier terugdenken aan een geweldige schooltijd!

Kenmerken van de school

  • 1- jarige brugperiode
  • 1- vwo klas
  • Digitale klassen
  • Keuzelessen
  • Extra vakken

Welke niveaus kan je volgen op deze school?

Onderbouw

  • havo
  • havo / vwo
  • atheneum

Bron

Bovenbouw

  • havo
  • atheneum

Bron

Bezoek deze school

We hebben nog niet doorgekregen wanneer je de school kan bezoeken.
Kijk op de website van de school voor meer informatie.

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

In het verleden werden de leerlingen van de twee locaties bij elkaar opgeteld. Met ingang van dit schooljaar gebeurt dat niet meer. Het genoemde leerlingaantal is dat van klas 3 tot en met 6. In de zogenaamde Onderbouw (klas 1 en 2) zitten ongeveer 420 leerlingen en in de Bovenbouw (klas 3 tot en met 6) ongeveer 740 leerlingen.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
1170

Bron

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven