Krimpenerwaard College

Groene Wetering 1 2922 CX Krimpen aan den IJssel

  • Schoolfoto van Krimpenerwaard College
  • Schoolfoto van Krimpenerwaard College
  • Schoolfoto van Krimpenerwaard College
  • Schoolfoto van Krimpenerwaard College

Profielkeuze

Toelichting van de school

Op het Krimpenerwaard College valt er veel te kiezen!

In de bovenbouw kunnen onze leerlingen kiezen uit een breed aanbod aan vakken. Zo bieden wij informatica, natuur, leven & technologie, wiskunde D en maatschappijwetenschappen aan. En, er is altijd ruimte voor een extra vak!

Op dit moment neemt onze mavo-afdeling deel aan de pilot van het praktijkgericht programma Informatietechnologie. Bij dit programma voor klas 3 en 4 werken we samen met de gemeente en het lokale bedrijfsleven. Dit praktijkgerichte programma sluit goed aan bij het vak techniek/ict in de onderbouw.


Welke profielen volgen de examendeelnemers?
Weergave Profielkeuze

Bron

Het schoolplan

Toelichting van de school

Ons koersplan geeft richting aan de ontwikkeling van onze school in de komende jaren. De focus hierin ligt op vijf strategische thema’s, die onderling met elkaar samenhangen:   

De wereld om ons heen

Op onze school willen we leerlingen leren om de (onbekende) ander kritisch maar respectvol te bevragen, zodat zij uiteindelijk zelf verantwoorde keuzes kunnen maken en als bevlogen, betrokken, maatschappijkritische, milieubewuste en nieuwsgierige volwassenen hun eigen bijdrage aan de samenleving kunnen leveren. Burgerschapsonderwijs speelt daarin een belangrijke rol.

Elkaar zien

Om leerlingen goed te begeleiden bij hun ontwikkeling op cognitief, persoonlijk en sociaal gebied, is het nodig dat we elkaar zien. Zicht op ontwikkeling begint in de klas en gaat in belangrijke mate over aandacht en een open houding. Dat vragen we niet alleen van docenten. Dat vragen we van iedereen op onze school. Of je nu leerling bent, ouder of medewerker.

Zo werken wij

Als leerlingen, medewerkers en ouders zich gezien en gewaardeerd voelen, creëren we een vruchtbare bodem voor ontwikkeling. Een sterke onderlinge verbinding draagt bij aan versterking van de professionele cultuur op onze school en dat heeft zijn weerslag op het onderwijs aan leerlingen.

Zelf kiezen

Wij willen leerlingen leren zelfstandig keuzes te maken, verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen handelen en kritisch te denken. Dat is belangrijk om hen goed voor te bereiden op het vervolgonderwijs. Ook zorgt het ervoor dat leerlingen gemotiveerder raken en hun prestaties verbeteren.

Trots op onze school

Wij willen een school zijn waar iedereen zich gezien en gewaardeerd weet. Een school waar je bij wil horen. Waar je graag leert en waar je graag werkt. Leerlingen, ouders en medewerkers zijn de ambassadeurs van onze school en dragen zo bij aan haar profilering. We investeren in de uitstraling van de school, zodat we – ondanks de demografische krimp – ons leerlingenaantal minimaal op het huidige peil houden indien mogelijk ons marktaandeel vergroten.  

Deze vijf thema’s hebben we uitgewerkt in richtinggevende ambities, die ook ruimte bieden om mee te bewegen met maatschappelijke en onderwijskundige ontwikkelingen in de komende jaren. De ambities worden in (team/sectie/jaar)plannen uitgewerkt in concrete, meetbare doelstellingen. Door continu te onderzoeken waar we staan, te reflecteren en te bepalen wat er nodig is om verder te komen, blijft dit koersplan de komende jaren actueel.

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Zie Koers VO Schoolprofielen

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven