Pieter Groen

Helmbergweg 10 2221 SZ Katwijk

  • Schoolfoto van Pieter Groen
  • Schoolfoto van Pieter Groen
  • Schoolfoto van Pieter Groen
  • Schoolfoto van Pieter Groen

Schooladvies en plaatsing

Toelichting van de school

Pieter Groen zet in op het niveau waar de ambities liggen van de leerling, daarom werken we in de brugklas met dakpanklassen; mavo/havo en havo/vwo. Voor de enkelvoudige vwo adviezen hebben we ook een vwo brugklas. Wanneer de ambitie het hoogste niveau is, ontvangen leerlingen de begeleiding en het onderwijsniveau dat daarbij past. We geloven in kansen voor leerlingen en kijken waar de leerling het beste in staat is om het onderwijs te volgen. Vervroegd examen doen, opstroom naar een hoger niveau en kansen bieden staan hierin centraal.

Hier zie je per onderwijssoort of leerlingen in het derde leerjaar boven, op of onder hun basisschooladvies zitten. Alleen de leerlingen die in leerjaar 1, 2 en 3 op dezelfde school zitten, worden hierin meegenomen. 

Hoeveel leerlingen zitten in leerjaar drie boven, op of onder het basisschooladvies?
Weergave Schooladvies en plaatsing

Bron

Hoeveel leerlingen gaan over naar het volgende leerjaar?

Toelichting van de school

Pieter Groen kijkt naar de mogelijkheden van de individuele leerling. De coronapandemie heeft ook op Pieter Groen de voortgang van de leerlingen onder druk gezet. Ondertussen zijn er diverse maatregelen genomen om het tij te keren en leerlingen beter onvertraagd naar het diploma te helpen.  

Hier zie je het percentage leerlingen dat zonder vertraging de onderbouw doorloopt. Je ziet ook het percentage leerlingen dat zonder vertraging de bovenbouw doorloopt.

Hoeveel leerlingen gaan over in de onderbouw?

Bron

Hoeveel leerlingen gaan over in de bovenbouw?
Weergave Doorstroom

Bron

Slaagpercentage

Toelichting van de school

Ieder jaar wordt in de onderbouw het doorstroomrendement afgezet tegen het bovenbouwsucces. Onderbouw en bovenbouw programma worden jaarlijks op elkaar afgestemd zodat de borging van examenresultaten richting landelijk gemiddelde of daarboven uitkomen. In dit schooljaar zet Pieter Groen in op versterkt mentoraat, aanleren van studievaardigheden en kleinere klassen in de bovenbouw. We zien nu al de eerste successen van deze aanpak in de bovenbouw.

Hier zie je hoeveel leerlingen centraal examen hebben gedaan en hoeveel procent daarvan het diploma heeft behaald. 

Hoeveel leerlingen zijn geslaagd?

Bron

Hoeveel leerlingen zijn de afgelopen jaren geslaagd?
Weergave Slagingspercentage in de afgelopen jaren

Bron

Examencijfers

Toelichting van de school

Hier zie je het gemiddelde examencijfer van de leerlingen die hebben deelgenomen aan het centraal examen. Voor vmbo-scholen zie je het gemiddelde van twee examens: het centraal examen en het centraal schriftelijk en praktisch examen. Pieter Groen scoort voor vwo, havo en mavo (vmbo) nagenoeg op het gemiddelde.

Wat is het gemiddelde examencijfer in de afgelopen jaren?
Weergave Examencijfers

Bron

Wat is het gemiddelde examencijfer in 2022-2023?

Bron

Wat zegt de inspectie over de school?

Toelichting van de school

Alle scholen worden gecontroleerd door de Inspectie van het Onderwijs. Het doel van deze controle is om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van onderwijs goed is, goed blijft, of verbetert. In het rapport lees je wat de inspectie bij de laatste controle heeft gezien.

Pieter Groen scoorde historisch op de door de inspectie gestelde parameters boven de norm. In schooljaar 2022/2023 heeft de inspectie een dalende trend waargenomen waar direct actie op ondernomen is. Samen met een externen en meerdere grote spelers uit het onderwijs zetten we de kwaliteit van het onderwijs op Pieter Groen weer stevig op de kaart. Heeft u hier vragen over? Neem gerust persoonlijk contact op met de directie (info@pietergroen.nl). 

Terug naar boven