Pieter Groen

Helmbergweg 10 2221 SZ Katwijk

  • Schoolfoto van Pieter Groen
  • Schoolfoto van Pieter Groen
  • Schoolfoto van Pieter Groen
  • Schoolfoto van Pieter Groen

Profielkeuze

Toelichting van de school

Een leerling kiest voor de bovenbouw een profiel dat past bij zijn of haar interesses. Een profiel is een combinatie van eindexamenvakken en sluit aan bij een vervolgopleiding of een toekomstige baan. Wat kiezen de leerlingen van deze school?

Op Pieter Groen kiest de leerling aan het einde van de onderbouw op zowel mavo, havo als vwo een profiel. Dit gebeurt na een intensief keuzetraject. In de bovenbouw is het aantal leerlingen evenredig verdeeld over de maatschappij- en natuurprofielen. Binnen deze profielen kunnen leerlingen gespecialiseerd kiezen voor respectievelijk economie of cultuur en techniek of zorg. Pieter Groen biedt een groot keuzeaanbod waarbij leerlingen naast de vakken in het gekozen profiel eindexamen kunnen doen in bijvoorbeeld muziek, tekenen, BSM (bewegen, sport & maatschappij) en informatica. 

Verder is de vakken- en profielkeuze dusdanig ingericht dat het mogelijk is om door te stromen van mavo naar havo naar vwo. 

Welke profielen volgen de examendeelnemers?
Weergave Profielkeuze

Bron

Het schoolplan

Toelichting van de school

In 2022-2023 is er een nieuwe directie aan de slag gegaan op Pieter Groen. Een van de belangrijkste speerpunten is het vormgeven van een nieuw schoolplan. Dit schoolplan wordt gemaakt in samenwerking met docenten, leerlingen en ouders. Kwalitatief goed onderwijs staat voorop. Daarnaast willen we leerlingen meer meegeven dan alleen maar lessen. Leerlingen worden op school opgeleid om te deel te nemen aan een snel veranderende maatschappij. Hier spelen we onder andere op in met onze keuzeklassen, het VWO (TTO) onderwijs en internationalisering. We leiden leerlingen op tot wereldburger door ze veel te laten ontdekken en goed onderwijs te verzorgen.

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Veiligheid is de basis van een pedagogisch en didactisch klimaat dat door alle lagen van de school gedragen wordt. Veiligheid betekent dat je jezelf mag zijn en dat je de aandacht krijgt die je nodig hebt om je gunstig te kunnen ontwikkelen. Hoeveel en welke aandacht je nodig hebt is voor leerlingen verschillend. Om een leerling écht te kunnen bereiken is het van belang hem of haar als persoon te kennen. Persoonlijke aandacht voor iedere leerling draagt hiertoe bij en zorgt ervoor dat de leerling groeit als persoon. Dit betekent dat de school zijn leerlingen kent, niet alleen qua leerprestaties, maar ook qua interesses, achtergrond en eventuele belemmeringen. We kijken wat een leerling nodig heeft, welke ondersteuningsbehoefte er is en hoe we maatwerk in kunnen zetten.

Voor de schoolondersteuningsprofielen van het samenwerkingsverband Duin- en Bollenstreek verwijzen wij naar Samenwerkingsverband V(S)O https://swvduinenbollenstreek.schoolprofielen.nl/school/11

 

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven