Tendercollege VMBO-LWOO

Eenhoornstraat 8 1973 XT IJmuiden

  • Schoolfoto van Tendercollege VMBO-LWOO
  • Schoolfoto van Tendercollege VMBO-LWOO
  • Schoolfoto van Tendercollege VMBO-LWOO
  • Schoolfoto van Tendercollege VMBO-LWOO
  • Schoolfoto van Tendercollege VMBO-LWOO

Profielkeuze

Toelichting van de school

In de bovenbouw van het vmbo kunnen leerlingen voor hun beroepsvak kiezen uit meerdere profielen. Op het Tender College bieden we twee profielen aan, te weten economie & ondernemen en zorg & welzijn. Aan het eind van het tweede leerjaar kiest een leerling voor één van de tweeprofielen. Om deze keuze zo goed mogelijk te kunnen maken krijgen de leerlingen in het tweede leerjaar twee uur in de week al les in de beroepsvakken. Naast het vaste programma (het profielvak) kunnen de leerlingen een deel van hun beroepsprogramma zelf samenstellen met de keuzevakken. Elke leerling kiest 4 keuzevakken.

Op het Tender College bieden we de volgende keuzevakken aan: distributie, ondernemen, webshop, presentatie & styling, fotografie, gamedesign, welzijn kind en jongeren, facilitaire dienstverlening, internationale keuken en uiterlijke verzorging.  De keuzevakken waaruit een leerling kan kiezen verschillen per leerjaar.

Economie en ondernemen

Het profiel Economie & Ondernemen gaat over het verkopen van producten en alles wat te maken heeft met het opstarten en hebben van een eigen bedrijf. Een commerciële instelling, op de juiste wijze kunnen communiceren, een klantgerichte houding en een service gerichte instelling is bij dit profiel waarhet om draait. Het profieldeel economie & ondernemen bestaat uit vier hoofdonderwerpen:

Commercieel

  • Bij commercieel leert een leerling ‘de kunst van het verkopen’ in een (online) winkel door het inzetten van verkoopvaardigheden, rekenvaardigheden en marketing zoals gebruik van reclame en (sociale) media.      

Secretarieel

Secretarieel gaat over het verlenen van service door middel van verschillende receptie- en baliewerkzaamheden en hierin staat de communicatie tussen bedrijven en klanten centraal.

Logistiek

Bij logistiek gaat het erom het juiste product op het juiste moment in de juiste hoeveelheid op de juiste plaats terecht te laten komen. Het gaat hierbij vooral om det magazijn werkzaamheden zoals het ontvangen, opslaan, verplaatsen en verzenden van producten.

Administratie

Administratie betekent het verzamelen, verwerken en bijhouden van alle informatie in het bedrijf, zodat bijvoorbeeld duidelijk is hoeveel producten er zijn verkocht en hoeveel winst er is gemaakt. De leerlingen leren ook een eenvoudige boekhouding bij te houden in Excel. 

Het profiel Zorg & Welzijn gaat over het werken met en voor mensen. Binnen het profiel Zorg en Welzijn staat de lichamelijk-, geestelijke- en sociale gezondheidstoestand van mensen in verschillende situaties centraal. De leerling leert rekening te houden met de individuele wensen en behoeften van de mens en de omgeving waarin deze leeft. Een leerling die voor dit profiel kiest is een leerling die graag met mensen om willen gaan en klaar willen staan vooreen ander. Sociale vaardigheden en een klantgerichte houding staan centraal bij de werkzaamheden in de sector Zorg en Welzijn en zijn daarmee een belangrijkonderdeel dit profiel.

Zorg en welzijn

Het profieldeel zorg & welzijn bestaat uit vier hoofdonderwerpen: 

Mens en Gezondheid

Bij Mens en Gezondheid leert een leerling wat een gezonde voeding en leefstijl is in diverse levensfase en voor verschillende doelgroepen.

Mens en Omgeving

Bij Mens en Omgeving leert een leerling zich representatief te presenteren en te zorgen voor een verzorgde, schone en veilige leef- en werkomgeving.

Mens en Zorg

Bij Mens en Zorg leert een leerling eenvoudige verzorgende- en ondersteunende handelingen te verrichten bij diverse doelgroepen. Ze maken ook kennis met de moderne technologie in de zorg.

Mens en Activiteit

Bij Mens en Activiteit gaat het om het kunnen organiseren van diverse activiteiten voor verschillende leeftijdsfasen en doelgroepen.

Welke profielen volgen de examendeelnemers?
Weergave Profielkeuze

Bron

Het schoolplan

In het schoolplan beschrijft de school de onderwijsplannen voor een periode van vier jaar. Je leest er bijvoorbeeld welke manier van lesgeven de school kiest en hoe de kwaliteit van het onderwijs bewaakt en verbeterd wordt. In het document staat ook meer informatie over het personeel op de school.

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Sommige leerlingen hebben extra zorg nodig. In het schoolondersteuningsprofiel legt de school voor ten minste vier jaar vast waar die extra ondersteuning uit bestaat. Want alleen de school zelf kan vertellen welke middelen er zijn om leerlingen optimaal te helpen.

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven