VSO De Spinaker Hoorn

Marketenster 5 1625 WB Hoorn

  • De hoofdingang bevindt zich aan de rechterkant van dit plaatje.
  • Zijaanzicht. Lokaal M1 en M5 en de ingang voor de externaliserende leerlingen.
  • De school wordt links en recht omringd door een sloot en veel groen. Op het plein staan twee prachtige bomen.
  • Onze school is een voormalige basisschool en dat is nog steeds zichtbaar. Over twee jaar hebben we een nieuwe gebouw.
  • Onze school is een voormalige basisschool en dat is nog steeds zichtbaar. Over twee jaar hebben we een nieuwe gebouw.

In het kort

Toelichting van de school

Geachte ouder(s)/verzorger(s), Welkom op de website van Scholen op de kaart voor De Spinaker Hoorn. De Spinaker Hoorn is een openbare school voor Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO) en valt binnen de stichting Ronduit Alkmaar.  De school richt zich op leerlingen die in het kader van de wet passendonderwijs worden geplaatst. Onze leerlingen hebben voor plaatsing een toelaatbaarheidsverklaring nodig vanuit het Samenwerkingsverband VO West-Friesland (of vanuit een van de omringende samenwerkingsverband als de leerling niet uit de buurt van de school komt.). 

De leerlingen waar onderwijs aan wordt gegeven hebben ernstige gedrags- en of psychische problemen en zijn in de leeftijd van 12 tot 16 jaar.  De school biedt de  volgende uitstroomprofielen:

  • Vervolgonderwijs;
  • toeleiding naar arbeid,
  • Dagbesteding

Het onderwijs richt zich op kennisoverdracht, sociale competenties, en het ontwikkelen van een eigen persoonlijkheid. De ontwikkeling van de leerling is gericht op zelfvertrouwen en het nemen van verantwoordelijkheid. Dit versterkt het kunnen nemen van een veilige en duurzame stap in de maatschappij.

Kenmerken van de school

  • Openbaar
  • Passend
  • Veiligheid
  • Vertantwoordelijkheid
  • Vooruitgang

Welke niveaus kan je volgen op deze school?

Onderbouw

Deze informatie is voor deze school niet bekend.

Bron

Bovenbouw

Deze informatie is voor deze school niet bekend.

Bron

Bezoek deze school

We hebben nog niet doorgekregen wanneer je de school kan bezoeken.
Kijk op de website van de school voor meer informatie.

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Op onze school in Hoorn zitten leerlingen die om verschillende redenen extra ondersteuning nodig hebben en waarvoor de ondersteuning die in het voortgezet onderwijs geboden kan worden, niet voldoende is. We hebben het dan over extra ondersteuning die voortdurend en intensief nodig is. Als een leerling aan de criteria voldoet, geeft het samenwerkingsverband een toelaatbaarheidsverklaring (TLV) af. De criteria en andere informatie over de TLV vindt u in deze schoolgids. De school is een school in een grote regio. De meeste leerlingen komen uit de omgeving van Hoorn. Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Westfriesland is daardoor de belangrijkste partner van de school. Er komen echter ook leerlingen uit de wijde omgeving van de school naar ons toe en dan hebben we te maken met andere samenwerkingsverbanden. Criteria voor afgifte van een TLV kunnen per samenwerkingsverband verschillen.

De school is de afgelopen twee jaar sterk gegroeid. Van 70 leerlingen in 2020 naar 230 leerlingen in 2022. De school heeft de kwaliteit van de school goed onder controle en dat zorgt ervoor dat leerlingen en ouders de school weer weten te vinden. 

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
165

Bron

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Samenwerkingspartners

Toelichting van de school

VSO De Spinaker werkt binnen de richtlijnen van de AVG samen met vele partners.

Terug naar boven