Tabor College Oscar Romero

Bouwsteen 1 1625 PD Hoorn

  • Schoolfoto van Tabor College Oscar Romero
  • Schoolfoto van Tabor College Oscar Romero
  • Schoolfoto van Tabor College Oscar Romero
  • Schoolfoto van Tabor College Oscar Romero

Profielkeuze

Toelichting van de school

Op de mavo kies je aan het eind van de 2e klas met behulp van je mentor en decaan een pakket voor klas 3. Gedurende het 3e jaar begeleiden we je intensief bij het samenstellen van een vakkenpakket voor klas 4. 
In de derde klas van havo en vwo kies je ook onder begeleiding van onze decaancoaches een profiel dat je in de bovenbouw gaat volgen.

Als je dat wilt, mag je een extra examenvak volgen. Ook is het mogelijk om in sommige vakken bij ons versneld examen te doen. Dat betekent dat je in je examenjaar extra ruimte hebt.
Welke profielen volgen de examendeelnemers?
Weergave Profielkeuze

Bron

Het schoolplan

Toelichting van de school

Goed onderwijs verzorgen in een goede sfeer, dat vinden wij belangrijk. Open staan voor de veranderingen in de samenleving en de aanpassingen die deze vragen voor ons onderwijs. In ons verkorte jaarplan 2023-2024 is te lezen waar wij voor staan.
Momenteel werken wij hard aan ons schoolplan 2024-2028.

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Op Oscar Romero zijn we trots op het werk van onze ondersteuners. Ook onze leerlingen denken er zo over! 

In school hebben we het PlusPunt, een fijne plek waar leerlingen met een extra ondersteuningsbehoefte gebruik van kunnen maken. Je krijgt daar extra hulp, ondersteuning en aandacht. Daarnaast biedt het PlusPunt een plek om pauze te houden en een plek voor individuele gesprekken met de begeleider passend onderwijs of de pedagogisch medewerker.

Op Oscar Romero hebben we twee vertrouwenspersonen waar je altijd terecht kan. Natuurlijk kan je ook altijd voor hulp bij je mentor terecht.

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven