Tabor College Werenfridus

De Keyzerstraat 1 1624 BX Hoorn

  • Onze aula biedt veel ruimte aan onze leerlingen. Zowel in de pauze als daarbuiten. Er is genoeg plek om te zitten, te relaxen of te werken.
  • Opvallend zijn de zonnepanelen en de eigen sportvelden en de leerpleinen. De school klaar voor de toekomst.
  • Ruimte en inspiratie door toegankelijke gangen en aparte leerhuizen (exact, taal, kunst etc.)

Profielkeuze

Toelichting van de school

Naast Cultuur en Maatschappij (CM), Economie en Maatschappij EM), Natuur en Techniek (NT) en Natuur en Gezondheid (NG) is het mogelijk om extra vakken te volgen waardoor je je schoolloopbaan kunt afsluiten met een dubbel profiel. Met ons Honours Programme is het zelfs mogelijk om in vier profielen examen te doen of eerder vakken af te sluiten. Bij ons kun je ook eindexamen doen in BSM, filosofie, drama, kunst beelde vorming, informatica en wiskunde D. 
Welke profielen volgen de examendeelnemers?
Weergave Profielkeuze

Bron

Het schoolplan

Toelichting van de school

Werenfridus is een veilig dorp dat op innovatieve wijze de wereld binnenlaat. Wij dagen leerlingen uit om creatief en ambitieus samen te werken. Om zelfstandig de wereld te ontdekken vanuit een betrouwbare zekerheid. Niet alleen het gebouw straalt dit uit, ook de organisatie wordt geleid vanuit dit concept. Een prachtige kans om ons onderwijs aan te bieden op hoog niveau en om onderscheidend te zijn.
Al onze denkkracht, creativiteit, aandacht en deskundigheid samen maken van het Werenfridus die fantastische school. Wij helpen onze leerlingen om zich te ontwikkelen tot zelfbewuste, sociaal bewuste en wereldwijze mensen. Want daar doen wij het voor: zij staan centraal!

In ons schoolplan laten we graag zien waar Werenfridus voor staat en welke kant wij de komende jaren opgaan. Zou je hier samen een gesprek over beginnen, dan wordt snel duidelijk dat bij ieder onderdeel van alles te vertellen is. Het zijn ook precies deze persoonlijke aanvullingen, die het verhaal in dit schoolplan pas echt tot leven brengen. 

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Het Tabor College is aangesloten bij de Vereniging Samenwerkingsverband VO West-Friesland. Op het Tabor College worden alle leerlingen ondersteund in het leerproces.

Onze ambitie is om maatwerk te leveren voor leerlingen met een ondersteuningsbehoefte. Wij willen hen graag goed en deskundig begeleiden richting een passend diploma of een passend traject. Dat doen we door zelfvertrouwen en zelfstandigheid te stimuleren. Hiervoor zetten wij professionals binnen en buiten de school in. We stimuleren het professioneel handelen van medewerkers en investeren in de mentor als coach.

In maatwerktrajecten hebben leerlingen ‘hoorrecht, spreekrecht en vindrecht’.  Er zijn ook externe ondersteuners aan de school verbonden, zoals de leerplichtambtenaar, schoolarts, jeugdverpleegkundige en jeugd- en gezinswerker. Zij spelen ook een actieve rol in het voorkomen van ongewenst verzuim en de ondersteuning van leerlingen.

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven