OSG West-Friesland

Bontekoestraat 3 1623 LL Hoorn

  • Ruim 150 jaar onderwijstraditie
  • Schoolfoto van OSG West-Friesland
  • Schoolfoto van OSG West-Friesland

Schooladvies en plaatsing

Toelichting van de school

Veel van de geslaagde havo- en vwo-leerlingen zijn met een lager advies van de basisschool gekomen. Het doel is om iedere leerling op het hoogst haalbare niveau te laten uitstromen. Met name bij de havo- en vwo-leerlingen slagen we hier goed in. 
Hoeveel leerlingen zitten in leerjaar drie boven, op of onder het basisschooladvies?
Weergave Schooladvies en plaatsing

Bron

Hoeveel leerlingen gaan over naar het volgende leerjaar?

Toelichting van de school

De goede begeleiding op de OSG zorgt ervoor dat een groot deel van de leerlingen onvertraagd doorstroomt. De OSG wil leerlingen kansen bieden en dat heeft soms tot gevolg dat leerlingen vertraging oplopen. De overstap van M4 naar H4 en van H5 naar V5, wat veelvuldig voorkomt, leidt bijvoorbeeld tot een langer traject. Een leerling uit mavo-4, stroomt bijvoorbeeld door naar havo-4. 

Voor deze indicator zijn onvolledige of onjuiste gegevens van de overheid ontvangen. Lees de toelichting van de school voor meer informatie.

Bron

Slaagpercentage

Toelichting van de school

Op de OSG kan iedere leerling zichzelf zijn en staan individuele talenten centraal. We proberen het beste uit iedere leerling te halen en dat betekent onder meer (extra) begeleiding van leerlingen die dat nodig hebben, maar ook nadrukkelijk aandacht voor excellente leerlingen. Met als uiteindelijk doel: ledere leerling stroomt uit  op het voor haar of hem hoogst haalbare niveau. 
Hoeveel leerlingen zijn geslaagd?

Bron

Hoeveel leerlingen zijn de afgelopen jaren geslaagd?
Weergave Slagingspercentage in de afgelopen jaren

Bron

Examencijfers

Toelichting van de school

De resultaten van de schoolexamens en die van het centraal examen wijken nauwelijks van elkaar af. Dit betekent dat we stevige eisen aan de examenleerlingen stellen. Ook de cijfers over de langere termijn stemmen tot tevredenheid, zo ligt het driejarig gemiddelde boven de norm van de Onderwijsinspectie.
Wat is het gemiddelde examencijfer in de afgelopen jaren?
Weergave Examencijfers

Bron

Wat is het gemiddelde examencijfer in 2022-2023?

Bron

Wat zegt de inspectie over de school?

Toelichting van de school

www.onderwijsinspectie.nl

Terug naar boven