Lyceum de Grundel

Grundellaan 36 7552 ED Hengelo

Schoolfoto van Lyceum de Grundel

In het kort

Toelichting van de school

Lyceum de Grundel: haal het beste uit jezelf!

Lyceum de Grundel biedt havo, atheneum en gymnasium onderwijs en is een begrip in Hengelo. Lyceum de Grundel is gehuisvest in een mooi karakteristiek schoolgebouw, waarin dag in dag uit, door ongeveer duizend ambitieuze, leergierige leerlingen onder leiding van enthousiaste, deskundige docenten en andere medewerkers onderwijs wordt genoten. Onderwijs, waarbij onze leerlingen mogen groeien voor het leven.

Wij zijn meer dan een school voor regulier voortgezet onderwijs die leerlingen voorbereidt op het halen van een havo/vwo diploma. Op Lyceum de Grundel gaan we ervan uit dat niet alleen de cognitieve ontwikkeling, maar ook de persoonlijke en sociale ontwikkeling van belang is om betekenisvol te zijn. Al onze leerlingen zijn uniek en krijgen op onze school de ruimte uit te groeien tot wie ze willen zijn. Iedere leerling doet ertoe, maakt het verschil.

Lyceum de Grundel heeft vanuit haar missie en visie de ambitie om excellent onderwijs te bieden. We zijn een school die vanuit dit duidelijke onderwijsconcept opereert en hiermee goede resultaten weet te behalen. Een school die structureel aandacht besteedt aan kwaliteitszorg om behaalde resultaten te verbeteren of te borgen. Lyceum de Grundel is een school waar leerlingen volop worden uitgedaagd om het beste uit zichzelf te halen, om kansen te benutten en talenten te ontplooien. Een school die een veilig leerklimaat biedt waarin ruimte is om eigen ideeën in te brengen en te zijn wie je bent. Een school die inspeelt op verschillen tussen leerlingen.

Lyceum de Grundel is zo een school die haar missie en visie met hart en ziel uitdraagt en ouders en leerlingen verbindt door hen daar actief deelgenoot van te maken. Door met elkaar het bovenstaande te doorleven weten we zeker dat onze leerlingen een mooie tijd zullen hebben, een tijd waar ze later met plezier en trots op terugkijken.

Kenmerken van de school

 • Verwonderen
 • Ondernemen
 • Delen

Welke niveaus kan je volgen op deze school?

Onderbouw

 • havo
 • havo / vwo
 • atheneum
 • gymnasium
 • vwo

Bron

Bovenbouw

 • havo
 • atheneum
 • gymnasium

Bron

Bezoek deze school

We hebben nog niet doorgekregen wanneer je de school kan bezoeken.
Kijk op de website van de school voor meer informatie.

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Het aantal leerlingen bepaalt of de school groot is of klein. Je ziet hier het aantal leerlingen dat op 1 oktober stond ingeschreven op deze school. Tijdens het schooljaar kan het aantal natuurlijk iets veranderen. De school kan je alles vertellen over het verloop van het aantal leerlingen en of er een duidelijke oorzaak is voor eventuele schommelingen.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
711

Bron

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven