Avila College

Deurningerstraat 67 7557 HB Hengelo

Schoolfoto van Avila College

Profielkeuze

Toelichting van de school

De grafische weergaves laten zien in welke richting de leerlingen examen hebben gedaan.
Welke profielen volgen de examendeelnemers?
Weergave Profielkeuze

Bron

Het schoolplan

Toelichting van de school

Avila College maakt deel uit van de Scholengroep Carmel Hengelo. In de komende tijd wordt ingezet op de verdere ontwikkeling van de Scholengroep Carmel Hengelo. We zijn binnen de scholengroep onderscheidend, complementair en hebben toegevoegde waarde voor elkaar. Omdat we er van overtuigd zijn dat we beter en meer kunnen presteren gaat de lat omhoog, en brengen we de basis beter op orde. Het blijvend zorgdragen voor het beste VO onderwijs in Borne, Delden en Hengelo is het resultaat van deze overtuiging en van onze samenwerking.

Avila College

‘Uitdagen jezelf te overtreffen’

HAVO kansschool; Avila College is een plezierige, kleinschalige school voor vmbo-TH aan de Deurningerstraat in Hengelo. De school biedt onderwijs waarbij zowel de TL als de opmaat naar de havo centraal staat. Ook het vormen en coachen van de leerling tot een zelfverzekerd individu is een speerpunt. Een school voor leerlingen die hun grenzen willen verleggen, hun talent willen ontdekken en benutten in een lerende, veilige omgeving. Onze school is in het groen gelegen en ruim van opzet. Plezier en afwisseling zijn belangrijk. Samen met het docententeam zorgen we ervoor dat  iedereen zich op z’n plek voelt. Want pas als je een prettige en veilige leeromgeving hebt, kun je het beste uit jezelf halen. Kortom: Avila College is voor vmbo-TH-leerlingen de perfecte startplaats binnen Scholengroep Carmel Hengelo en biedt veel mogelijkheden richting havo, mbo en hbo. Daar zit altijd een passende leerweg bij.

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Het eerste niveau is de ondersteuning van de mentor met de vakdocenten. De mentor heeft een direct en laagdrempelig contact met de leerling en de ouders.  

Het tweede niveau betreft de leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben. Deze begeleiding wordt gegeven door specialisten zoals de leerlingbegeleider, ondersteuningsfunctionaris, ondersteuningscoördinator en dyslexie coördinator. Zij ondersteunen de leerlingen bij hun onderwijskundige of sociaal emotionele hulpvragen.  

Het derde niveau betreft leerlingen met een complexe, intensieve ondersteuningsvraag. We gaan in overleg met ouders, leerling, ondersteuningsfunctionaris, mentor en orthopedagoog om samen te onderzoeken welke vorm van onderwijs en ondersteuning, intern of extern passend is. De leerling kan met toestemming van ouders besproken worden in het Zorg Advies Team (ZAT).  

Meer informatie is te vinden op de website van het samenwerkingsverband.

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven