Avila College

Deurningerstraat 67 7557 HB Hengelo

Schoolfoto van Avila College

In het kort

Toelichting van de school

Avila College – Meer dan onderwijs

Avila College is een kleinschalige school voor mavo en onderbouw havo aan de Deurningerstraat in Hengelo. Er is veel aandacht voor het vormen en coachen van de leerling tot een zelfverzekerd individu, die geleerd heeft keuzes te maken. Middels het flexrooster kiest een leerling gedeeltelijk zijn eigen leerroute. Een school voor leerlingen die hun grenzen willen verleggen, hun talent willen ontdekken en benutten in een lerende, veilige omgeving. Onze school is in het groen gelegen en ruim van opzet.

Plezier en afwisseling zijn belangrijk. Samen met het docententeam zorgen we ervoor dat iedereen zich op z’n plek voelt. Want pas als je een prettige en veilige leeromgeving hebt, kun je het beste uit jezelf halen. 

Op het Avila College werken we met het zogenaamde flexrooster. Een lesdag bestaat uit drie vaste lessen van 80 minuten en er is per dag keuze uit meerdere flexuren. Elke leerling maakt per dag gemiddeld keuze uit één flexuur.  

Kenmerken van de school

  • Uitdagend
  • Kleinschalig
  • Open sfeer
  • Mavo én havokans

Welke niveaus kan je volgen op deze school?

Onderbouw

  • vmbo-(g)t / havo
  • havo

Bron

Bovenbouw

  • vmbo-(g)t

Bron

Bezoek deze school

We hebben nog niet doorgekregen wanneer je de school kan bezoeken.
Kijk op de website van de school voor meer informatie.

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Het aantal leerlingen bepaalt of de school groot is of klein. Je ziet hier het aantal leerlingen dat op 1 oktober stond ingeschreven op deze school. Tijdens het schooljaar kan het aantal natuurlijk iets veranderen. De school kan je alles vertellen over het verloop van het aantal leerlingen en of er een duidelijke oorzaak is voor eventuele schommelingen.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
498

Bron

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven