Jan van Brabant College vestiging Deltaweg

Deltaweg 205 5709 AB Helmond

Schoolfoto van Jan van Brabant College vestiging Deltaweg

In het kort

Toelichting van de school

Het Jan van Brabant College Deltaweg is een kleinschalige categoriale vmbo-t school voor openbaar onderwijs waar leerlingen worden voorbereid op vervolgonderwijs in het mbo of op de havo. Op onze school is iedereen welkom die de waarden en normen van onze school onderschrijft. Wij, alle medewerkers van de school, de leerlingen, hun ouders/verzorgers en externe partijen waar wij mee samenwerken, bouwen met elkaar aan een veilige omgeving waarin iedereen zich prettig voelt, zichzelf mag zijn en iedereen gelijkwaardig is. Hierin staat de relatie centraal.

De kernwaarden van onze school zijn:

- Veiligheid
- Gezamenlijk
- Professioneel handelen
- Vooruitgang
- Omgevingsgericht

Vanuit deze waarden richten wij ons onderwijs in volgens het concept van Deltawijs. Binnen Deltawijs hebben we onze waarden vertaalt naar (pedagogisch) normgedrag en onderwijskundige ontwerpprincipes die in iedere les terugkomen.

Een deel van ons onderwijs is anders ingericht. Dit betekent bijvoorbeeld dat een leerling zijn hele schoolcarrière bij ons dezelfde mentor heeft. Ook hebben we in de onderbouw enkele vakken samengevoegd en geven we deze lessen op leerpleinen. In de bovenbouw volgt iedere leerling een praktijkgericht programma, Dienstverlening en Producten of Zorg en Welzijn. 

Kenmerken van de school

  • Openbaar
  • 4 jaar lang dezelfde mentor
  • Kleinschalig
  • Deltawijs
  • Veilig

Welke niveaus kan je volgen op deze school?

Onderbouw

  • vmbo-(g)t

Bron

Bovenbouw

  • vmbo-(g)t

Bron

Bezoek deze school

We hebben nog niet doorgekregen wanneer je de school kan bezoeken.
Kijk op de website van de school voor meer informatie.

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Wij zijn een kleinschalige school met rond de 350 leerlingen. De verwachting is dat dit aantal de komende jaren stabiel zal blijven. Dat betekent dat we ruimte hebben om het onderwijs op verschillende manieren vorm te geven, dat we oog hebben voor al onze leerlingen en dat we hen de zorg, aandacht en veiligheid kunnen bieden die ze nodig hebben om optimaal te kunnen presteren.

Onze leerlingen komen uit de regio Helmond en de aangrenzende gemeenten.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
324

Bron

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven