Vakcollege Helmond

Keizerin Marialaan 4 5702 NR Helmond

Schoolfoto van Vakcollege Helmond

Schooladvies en plaatsing toelichting

Hier zie je per onderwijssoort of leerlingen in het derde leerjaar boven, op of onder hun basisschooladvies zitten. Alleen de leerlingen die in leerjaar 1, 2 en 3 op dezelfde school zitten, worden hierin meegenomen. De school kan je vertellen wat ze van de resultaten vindt.

Hoeveel leerlingen zitten in leerjaar drie boven, op of onder het basisschooladvies?
Weergave

Bron

Hoeveel leerlingen gaan over naar het volgende leerjaar?

Hier zie je het percentage leerlingen dat zonder vertraging de onderbouw doorloopt. Je ziet ook het percentage leerlingen dat zonder vertraging de bovenbouw doorloopt. De school kan je vertellen wat ze van de resultaten vindt.

Hoeveel leerlingen gaan over in de onderbouw? Toelichting

Bron

Hoeveel leerlingen gaan over in de bovenbouw? Toelichting
Weergave

Bron

Slaagpercentage Toelichting

Toelichting van de school

Het slaagpercentage is op het Vakcollege al jaren hoog. Zowel voor het vmbo-basis als vmbo-kader presteren de leerlingen van het Vakcollege beter dan landelijk gemiddeld. Het Vakcollege heeft verhoudingsgewijs meer vmbo-basis leerlingen dan kader-leerlingen.
Hoeveel leerlingen zijn geslaagd? Toelichting

Bron

Hoeveel leerlingen zijn de afgelopen jaren geslaagd? Toelichting
Weergave

Bron

Examencijfers toelichting

Toelichting van de school

Het Vakcollege heeft een hoog slagingspercentage. De goede resultaten zien we ook terug in de examencijfers van de leerlingen.

Het Vakcollege investeert in goede begeleiding en ondersteuning bij de vakken. We zien dit onder andere terug bij de kernvakken Nederlands, Engels en wiskunde. Door het aanbieden van ondersteuningslessen in deze vakken, behalen de leerlingen van het Vakcollege gemiddeld hogere cijfers dan landelijk gemiddeld.

Wat is het gemiddelde examencijfer in de afgelopen jaren?
Weergave

Bron

Wat is het gemiddelde examencijfer in 2019-2020?

Bron

Wat zegt de inspectie over de school? Toelichting

Toelichting van de school

Het Vakcollege werkt permanent aan de verbetering van het onderwijs. In de onderbouw kiezen leerlingen al vanaf klas 1 voor een beroepssector. Hiermee worden ze goed voorbereid op het eindexamen. Dit zien we terug in de resultaten. Het aantal leerlingen dat zonder zitten blijven vanaf klas 1 een diploma haalt, stijgt.

Terug naar boven