Carolus Borromeus College

Markesingel 2 5707 DJ Helmond

Schoolfoto van Carolus Borromeus College

Profielkeuze

Een leerling kiest voor de bovenbouw een profiel dat past bij zijn of haar interesses. Een profiel is een combinatie van eindexamenvakken en sluit aan bij een vervolgopleiding of een toekomstige baan. Wat kiezen de leerlingen van deze school?

Welke profielen volgen de examendeelnemers?
Weergave Profielkeuze

Bron

Het schoolplan

In het schoolplan beschrijft de school de onderwijsplannen voor een periode van vier jaar. Je leest er bijvoorbeeld welke manier van lesgeven de school kiest en hoe de kwaliteit van het onderwijs bewaakt en verbeterd wordt. In het document staat ook meer informatie over het personeel op de school.

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

De basisbegeleiding van de leerlingen vindt plaats op docentenniveau. De mentor is daarbij de spil van de begeleiding. Deze wordt daarin begeleid door de zorgcoördinator.
Bovenop de basisbegeleiding kan (tijdelijk) extra begeleiding gegeven worden. Hiervoor zijn o.a. schoolmaatschappelijk werk, vertrouwenspersonen, rugzakbegeleiders, leerlingbegeleiders en externe organisaties beschikbaar. Ook hebben we een interne rebound (vluchtheuvel) op school, waar leerlingen tijdens lesuren naar toe kunnen en daar hulp en ondersteuning krijgen.

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven