Gymnasium Bernrode

Abdijstraat 36 5473 AG Heeswijk-Dinther

Schoolfoto van Gymnasium Bernrode

In het kort

Toelichting van de school

Gymnasium Bernrode wil voor alle potentiƫle gymnasiumleerlingen in de regio een goede en uitdagende gymnasiumopleiding bieden.Kennisverwerving in samenhang met vaardigheden en algemene vorming zijn de uitgangspunten. Er zijn mogelijkheden voor verdieping, verbreding en versterking en individuele leertrajecten op meerdere vakgebieden.

Door onze brede opleiding helpen we onze leerlingen kritische en zelfstandige wereldburgers te worden met een open blik naar andere tijden en culturen.

We vinden het belangrijk veelzijdige leerlingen af te leveren die zich met hoofd, hart en lichaam kunnen redden in een ingewikkelde en veeleisende maatschappij. De klassieke talen en cultuur, kunst en cultuur in het algemeen, oriƫntatie op de maatschappij, internationalisering en een praktische invulling van het katholieke gedachtegoed vormen een rode draad in de hele opleiding. Op grond van de verworven competenties kunnen onze leerlingen hun vervolgopleiding goed aan en kunnen ze zich waarmaken in de vaak verantwoordelijke posities die hun in de toekomst gegeven worden.

We hechten aan onderwijs met moderne leermiddelen in een plezierig en open klimaat dat de basis legt voor een leven lang leren.

Kenmerken van de school

  • Veel extra's
  • Uitstekend onderwijs
  • Gymnasium
  • Goede begeleiding

Welke niveaus kan je volgen op deze school?

Onderbouw

  • gymnasium

Bron

Bovenbouw

  • gymnasium

Bron

Bezoek deze school

We hebben nog niet doorgekregen wanneer je de school kan bezoeken.
Kijk op de website van de school voor meer informatie.

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Het aantal leerlingen bepaalt of de school groot is of klein. Je ziet hier het aantal leerlingen dat op 1 oktober stond ingeschreven op deze school. Tijdens het schooljaar kan het aantal natuurlijk iets veranderen. De school kan je alles vertellen over het verloop van het aantal leerlingen en of er een duidelijke oorzaak is voor eventuele schommelingen.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
552

Bron

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven