Gymnasium van het Bernardinuscollege

Franciscusweg 38 6417 BK Heerlen

 • Schoolfoto van Gymnasium van het Bernardinuscollege
 • Schoolfoto van Gymnasium van het Bernardinuscollege
 • Schoolfoto van Gymnasium van het Bernardinuscollege
 • Schoolfoto van Gymnasium van het Bernardinuscollege

In het kort

Toelichting van de school

Gymnasium van het Bernardinuscollege

De scholen van het Bernardinuscollege vormen een gemeenschap van scholen: de havo-school van het Bernardinuscollege, het atheneum van het Bernardinuscollege en het gymnasium van het Bernardinuscollege. Het zijn drie aparte scholen die uit oogpunt van efficiency zeer intensief samenwerken. Wij hebben kwaliteit hoog in het vaandel staan. De talentontwikkeling van leerlingen vinden wij belangrijk. De school heeft o.a. een Technasium en een Business-school. De school is aspirant begaafheidsprofielschool.

Vanaf 2019-2020 werken de leerlingen in de brugklas in de ochtenden in verschillende domeinen aan hun basisprogramma. In de middag is er ruimte voor de persoonlijke route van leerlingen. In een open, uitdagende leeromgeving kiezen de leerlingen met de hulp van hun domeindocent en studiecoach voor datgene wat ze nodig hebben: verrijkings- en verdiepingsopdrachten of herhalingsopdrachten, al dan niet met de hulp van een expertdocent. Daarnaast is er wekelijks aandacht voor projectonderwijs en leesbevordering. Leerlingen nemen deel aan clubs en er worden excursies georganiseerd. We halen de wereld in de school en stimuleren het leren buiten de school. Met ons onderwijsprogramma en de begeleiding van de studiecoaches wordt niet alleen aandacht besteed aan kennis en vaardigheden, maar staat ook de ontwikkeling van de persoonlijkheid centraal.   

Kenmerken van de school

 • Begaafheidsprofielschool
 • Technasium
 • Business-school
 • Cambridge
 • Apollo-programma

Welke niveaus kan je volgen op deze school?

Onderbouw

 • gymnasium

Bron

Bovenbouw

 • gymnasium

Bron

Bezoek deze school

We hebben nog niet doorgekregen wanneer je de school kan bezoeken.
Kijk op de website van de school voor meer informatie.

Wil je nu al meer weten? Bekijk dan:

 1. 7. Be. Challenged; fysieke doe-middagen voor leerlingen groep 8 Vanaf januari 2022 op woensdagmiddag

  Meer informatie

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Het aantal leerlingen bepaalt of de school groot is of klein. Je ziet hier het aantal leerlingen dat op 1 oktober stond ingeschreven op deze school. Tijdens het schooljaar kan het aantal natuurlijk iets veranderen. De school kan je alles vertellen over het verloop van het aantal leerlingen en of er een duidelijke oorzaak is voor eventuele schommelingen.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
260

Bron

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven