Atheneum College Hageveld

Hageveld 15 2102 LM Heemstede

  • Schoolfoto van Atheneum College Hageveld
  • Schoolfoto van Atheneum College Hageveld
  • Schoolfoto van Atheneum College Hageveld
  • Schoolfoto van Atheneum College Hageveld
  • Schoolfoto van Atheneum College Hageveld

Schooladvies en plaatsing

Toelichting van de school

Sinds de eindtoets in het basisonderwijs niet meer gebruikt kan worden om het advies van de leerkracht groep 8 te onderbouwen, komen bijna uitsluitend leerlingen met een eenduidig VWO advies naar Hageveld. 
Hoeveel leerlingen zitten in leerjaar drie boven, op of onder het basisschooladvies?
Weergave Schooladvies en plaatsing

Bron

Hoeveel leerlingen gaan over naar het volgende leerjaar?

Toelichting van de school

In 2022-2023 was de doorstroom in de onderbouw 95,4% en daarmee boven de inspectienorm; in de bovenbouw 87,6% hetgeen boven de inspectienorm is.   

Het uitstroompercentage naar de Havo in de onderbouw (klas 1,2 en 3) was in schooljaar 2022-2023 3,2%. 

Hoeveel leerlingen gaan over in de onderbouw?

Bron

Hoeveel leerlingen gaan over in de bovenbouw?
Weergave Doorstroom

Bron

Slaagpercentage

Toelichting van de school

Het slagingspercentage op College Hageveld over de afgelopen jaren is stabiel tussen de 92% en 96%. In schooljaar 2022/2023 bedroeg het slagingspercentage 96%. Het doel van College Hageveld is om structureel hoger te scoren dan het landelijk gemiddelde. Dat is ten aanzien van het slagingspercentage de afgelopen tien jaar gelukt. 
Hoeveel leerlingen zijn geslaagd?

Bron

Hoeveel leerlingen zijn de afgelopen jaren geslaagd?
Weergave Slagingspercentage in de afgelopen jaren

Bron

Examencijfers

Toelichting van de school

College Hageveld scoort gemiddeld over drie jaar een 6,8 als eindexamencijfer. Dit is ruim boven de inspectienorm van 6,28 voor het (VWO). Vergelijkbare scholen scoren een 6,5. 

Doelstelling is dat de resultaten van het schoolexamen gelijk zijn aan de resultaten op het centraal examen, zodoende kun je spreken van "toetsen op niveau" door de school. College Hageveld scoort met een verschil van 0,1 goed op deze indicator. 

Wat is het gemiddelde examencijfer in de afgelopen jaren?
Weergave Examencijfers

Bron

Wat is het gemiddelde examencijfer in 2022-2023?

Bron

Wat zegt de inspectie over de school?

Toelichting van de school

Hageveld maakt in het kader van kwaliteitszorg gebruik van het onderzoeksbureau DUO Onderwijsresearch. Zij verzorgen de digitale evaluaties onder leerlingen, oud-leerlingen en ouders. Ook het personeel vult elke vier jaar een werkbelevingsonderzoek in. Zo beschikken we over veel onderzoeksresultaten aan de hand waarvan we aan verbeteringen kunnen werken. 

Oud-leerlingen beoordelen in juni 2023 de school met een rapportcijfer van een 8,0. Landelijk beoordelen VWO-gediplomeerden hun oude school met een 7,7. 

De onderwijsinspectie heeft geconstateerd dat medewerkers, leerlingen en ouders zich sterk betrokken voelen bij de school. Het brede onderwijsaanbod en het kunnen kiezen van de zogenaamde Hagevelduren naast de vaklessen worden goed gewaardeerd. Verbetersuggesties van de inspectie betreffen het vastleggen van kwaliteitseisen per functie en het vastleggen van doelen in teamplannen. 

Terug naar boven