Atheneum College Hageveld

Hageveld 15 2102 LM Heemstede

  • Schoolfoto van Atheneum College Hageveld
  • Schoolfoto van Atheneum College Hageveld
  • Schoolfoto van Atheneum College Hageveld
  • Schoolfoto van Atheneum College Hageveld
  • Schoolfoto van Atheneum College Hageveld

Profielkeuze

Toelichting van de school

Het profiel economie en maatschappij (EM) en het profiel natuur en gezondheid (NG) zijn de meest gekozen profielen op Hageveld. Daarnaast kiezen leerlingen het profiel natuur en techniek (NT) en cultuur en maatschappij (CM). Hageveld streeft naar een breed aanbod van vakken. Hierdoor hebben veel leerlingen een vakkencombinatie, die maakt dat het pakket telt als dubbelprofiel. In schooljaar 2022-2023 betrof dit bijna 50% van het totaal aantal examenleerlingen.

Het brede aanbod aan vakken zoals Spaans, bedrijfseconomie, wiskunde D, kunstvakken, filosofie en informatica motiveert veel van onze leerlingen om een extra vak te kiezen. Het gaat in schooljaar 2022-2023 om ca 35% van onze leerlingen. 


Welke profielen volgen de examendeelnemers?
Weergave Profielkeuze

Bron

Het schoolplan

Toelichting van de school

Schoolplan 2015-2020 Op weg naar een Atheneum op maat

Hageveld staat voor maximale ontplooiing van individuele mogelijkheden en talenten, niet alleen voor onze leerlingen, maar ook voor onze medewerkers. Dat wat leerlingen stimuleert en motiveert, geldt voor alle mensen: keuzemogelijkheden, specialisatie, individuele ontplooiing en samenwerking en het belonen van eigen initiatieven.
Met name de combinatie “goed kan ook leuk zijn” is onderscheidend voor onze school. Woorden als maatwerk en differentiatie zijn sleutelwoorden. De schoolse en academische vaardigheden als onderzoeken en ontwerpen, krijgen systematisch aandacht.

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school



Dankzij de kleinschaligheid van de teams kennen we onze leerlingen beter en zien we wat ze nodig hebben om optimaal te functioneren. De ondersteuningsstructuur staat letterlijk op de kaart. Er is veel deskundigheid in huis waarvan mentoren en leerlingen gebruik kunnen maken, zoals gespecialiseerde leerlingbegeleiders, die weten hoe je het beste met dyslexie kunt omgaan en twee docenten die zich gespecialiseerd hebben in de begeleiding van leerlingen met het syndroom van Asperger en autistische leerlingen. Leerlingen met een specifieke ondersteuningsbehoefte komen veelal met een handelingsplan binnen. De zorgcoördinator en de leerpleinbegeleiders nemen die ondersteuning op zich. Bij dit alles blijft de mentor de spil in de individuele begeleiding.

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven