HBM

Koediefslaan 73 2101 BT Heemstede

Schoolfoto van HBM

Profielkeuze

Toelichting van de school

De HBM is een echte categorale school. Wij willen op duidelijke en overzichtelijke wijze maatwerk leveren in onderwijskundig en pedagogisch opzicht. Het betekent dat we in ons onderwijs, gericht op de "echte mavoleerling", vooral oog zullen hebben voor de aanleg, het specifieke karakter en de motivatie van leerlingen.

De HBM profileert zich op ondernemen en op LO2. Leerlingen op de HBM kunnen vanaf de brugklas kiezen voor de businessclass of de sportklas. Daarnaast kunnen de leerlingen eindexamen doen in LO2 en textiele werkvormen. Economie en ondernemen is als aanvullend vak te volgen in de bovenbouw. 

De decaan begeleidt onze leerlingen vanaf leerjaar 2 tot aan het examen naar een juiste keuze van vakkenpakketten en vervolgopleidingen op mbo en doorstroom naar 4 havo. 

Welke profielen volgen de examendeelnemers?
Weergave Profielkeuze

Bron

Het schoolplan

Toelichting van de school

De HBM heeft een vierjarig schoolplan opgesteld aan de hand van haar schoolvisie en onderwijskundige plannen. In het schoolplan beschrijft de school welke ontwikkeling de school doormaakt en wat er uitgevoerd wordt om de school nóg beter te maken voor onze leerlingen en medewerkers. Het in de bijlage beschikbare schoolplan is gemaakt voor de periode 2021-2025.

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Het doel van het ondersteuningsplan is het in kaart brengen van de aanwezige ondersteuning binnen de school. In het plan wordt aangegeven wat de consequenties voor de schoolorganisatie zijn en welke investeringen / voorzieningen nodig zijn, zowel qua mensen als middelen. In het bijgevoegde plan wordt aangegeven op welke functionarissen de zorgstructuur een beroep doet en op welke niveaus zorg wordt aangeboden.

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven