Vechtdal College

Burg Schuitestraat 3 7772 BS Hardenberg

Schoolfoto van Vechtdal College

Profielkeuze

Een leerling kiest voor de bovenbouw een profiel dat past bij zijn of haar interesses. Een profiel is een combinatie van eindexamenvakken en sluit aan bij een vervolgopleiding of een toekomstige baan. Wat kiezen de leerlingen van deze school?

Welke profielen volgen de examendeelnemers?
Weergave Profielkeuze

Bron

Het schoolplan

Toelichting van de school

We willen meer inzetten op onderwijs dat uitgaat van wat een leerling nodig heeft, daarmee bedoelen we dat onze school streeft naar maatwerk voor de leerlingen, waarbij rekening wordt gehouden met natuurlijke, individuele en emotionele betrokkenheid. Ons onderwijs is erop gericht dat leerlingen worden uitgedaagd om het beste uit zichzelf te halen. We willen autonomie bij leerlingen voor het eigen leerproces, en dat ze meer feedback krijgen op hun leerproces. De coach helpt de leerling om steeds meer verantwoordelijkheid te nemen voor zijn eigen brede persoonlijke ontwikkeling.

Als christelijke school willen we meer bieden dan alleen een voorbereiding op een diploma. De bijbel is onze bron van inspiratie en vormt het fundament van onze school. Aandacht voor het unieke, respect, vertrouwen en veiligheid zijn belangrijke kernwaarden.
 

 

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Het Vechtdal College Hardenberg werkt aan een optimale begeleiding voor elke leerling. Dit is vastgelegd in ons zorgplan. 

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven