Haarlem College

Broekweg 1 2035 LE Haarlem

  • Schoolfoto van Haarlem College
  • Het Haarlem College heeft de mooiste sporthal van Haarlem, gewoon in de school.
  • Op Het Haarlem College krijg je les met moderne middelen en materialen.
  • Het Haarlem College vindt leuke activiteiten buiten school belangrijk. Elk leerjaar heeft een eigen schoolfeest.

Profielkeuze

Toelichting van de school

Op het vmbo en de havo van het Haarlem College maak je in de eerste klas al kennis met alle vier de beroepsrichtingen. Dit zijn Media & Vormgeving, Zorg & Welzijn, Ondernemen & Commercie en Dienstverlening & Producten. Onder Dienstverlening & Producten vallen de keuzevakrichtingen Sport & Veiligheid, Podium & Presentatie en Technologie & Energie. In het tweede jaar ga jij je verder verdiepen in twee beroepsrichtingen.

Wanneer je na de eerste twee leerjaren goed weet wat de verschillende beroepsrichtingen inhouden, is het tijd om een keuze te gaan maken. In het derde leerjaar kies je 1 richting waarin je ook examen zult doen. Je hebt nog steeds veel keuzevrijheid: met keuzevakken stel jij jouw persoonlijke combinatie van vakken samen en kies je dus je eigen route naar je diploma.

Welke profielen volgen de examendeelnemers?
Weergave Profielkeuze

Bron

Het schoolplan

Toelichting van de school

Alle informatie over het Haarlem College is te vinden in het schoolplan. Ook kunt u alle informatie vinden in de overzichtelijke schoolgids op onze website: https://haarlemcollege.nl/schoolgids/

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

In het ondersteuningsprofiel kunt u lezen welke ondersteuning er beschikbaar is voor leerlingen van het Haarlem College. Het is een volledige beschrijving van wat er in de dagelijkse onderwijspraktijk aan ondersteuning beschikbaar is. We noemen dit geen ‘zorg’, omdat we vinden dat alle leerlingen de ondersteuning moeten krijgen die ze nodig hebben, binnen de mogelijkheden die wij kunnen bieden.

In het document 'Zorgroute Haarlem College' (hieronder te vinden onder het kopje 'Extra informatie van de school') kunt u zien welke route er bewandeld wordt op het moment dat een leerling extra ondersteuning nodig heeft. In het document ziet u terug dat de mentor de spil in de begeleiding is. Daarnaast zijn er verschillende stappen op weg naar de juiste begeleiding voor elke leerling.

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven