Diamant College

Diamantlaan 12 9743 BG Groningen

Schoolfoto van Diamant College

Uitstroomprofiel

Er zijn 3 uitstroomprofielen in het voortgezet speciaal onderwijs (vso). Leerlingen krijgen onderwijs in een passend profiel. Vso-scholen stellen voor elke leerling een plan op. In dit plan staat de verwachte uitstroombestemming van de leerling en een beschrijving van de ondersteuning en begeleiding.

Bron

Het schoolplan

Toelichting van de school

In het schoolplan van het Diamant College geven we aan welke keuzes we voor de nabije toekomst van het onderwijs op onze school hebben gemaakt. De strategie van de RENN4 organisatie hebben we vertaald naar de context van onze school. We beschrijven hoe ons onderwijs en onze leerlingenzorg is ingericht, welke middelen/materialen we daarbij gebruiken, hoe we dat organiseren en welke plannen we hebben.    We geven aan hoe we de kwaliteit van het primair proces bewaken en welke verbeteringen we willen aanbrengen in de nabije toekomst. Het schoolplan geeft aan het College van Bestuur, team, ouders en ketenpartners duidelijkheid over wat we willen bereiken met het onderwijs op onze school en hoe we dat dagelijks vormgeven. In het schoolplan wordt verwezen naar een aantal bijlagen. 

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Met het schoolondersteuningsprofiel (SOP) van het Diamant College Groningen brengen we de extra ondersteuning in beeld die wij de leerlingen op onze school bieden en geven we aan waar de grenzen liggen. In het SOP wordt omschreven wat onze ambities zijn. De reden hiervoor is dat het onderwijs, mede als gevolg van de invoering van passend onderwijs en de transitie in de jeugdzorg, dynamisch is en de kans bestaat dat er zaken zullen veranderen.  In hoeverre onze ambities realiseerbaar zijn is afhankelijk van interne ontwikkelingen en van de samenwerking met externe partijen.

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven