CSG Selion

Diamantlaan 14 9743 BG Groningen

  • Schoolfoto van CSG Selion
  • Schoolfoto van CSG Selion
  • Schoolfoto van CSG Selion
  • Schoolfoto van CSG Selion
  • Schoolfoto van CSG Selion

Profielkeuze

Toelichting van de school

Aan het eind van leerjaar 2 maakt iedere leerling een keuze voor een profiel. Bij ons op school kunnen leerlingen een keuze maken uit 4 verschillende profielen:

  • Bouwen, wonen en Interieur (BWI)
  • Economie & Ondernemen (EO)
  • Produceren, installeren en energie (PIE)
  • Zorg & Welzijn (ZW)

Hier kan ook, door het kiezen van bepaalde keuzevakken gekozen worden voor onderdelen uit Horeca, Brood en Recreatie (HBR). De vier onderdelen sluit je af in het Centraal Schriftelijk PraktijkExamen (CSPE) aan het eind van leerjaar 4. 

Profielgerichte vakken: bij ieder profiel horen nog twee verplichte theoretische vakken. Bij BWI & PIE zijn verplicht: wiskunde en nask1. Bij EO zijn verplicht: economie en wiskunde. Bij ZW zijn verplichte vakken: biologie en wiskunde. 

De beroepsgerichte keuzevakken: naast de keuze voor het profiel, de beroepsgerichte profielvakken (veelal dus verplicht) heb je de mogelijkheid om uit een aantal keuzevakken er vier te kiezen. Je kunt alleen een keuze maken uit vakken die op hetzelfde plein worden aangeboden. Dus als je kiest voor PIE, dan kun je een keuzevak kiezen uit de lijst van PIE of een profielvak van BWI (of andersom). Voor ZW kun je kiezen uit een aantal keuzevakken uit ZW en uit de keuzevakken van Horeca, Bakkerij en Recreatie. Bij het kiezen van de keuzevakken is erg veel mogelijk namelijk!

Welke profielen volgen de examendeelnemers?
Weergave Profielkeuze

Bron

Het schoolplan

In het schoolplan beschrijft de school de onderwijsplannen voor een periode van vier jaar. Je leest er bijvoorbeeld welke manier van lesgeven de school kiest en hoe de kwaliteit van het onderwijs bewaakt en verbeterd wordt. In het document staat ook meer informatie over het personeel op de school.

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

CSG Selion wil haar leerlingen optimale ondersteuning bieden binnen haar mogelijkheden op weg naar een vmbo-diploma. Elke leerling heeft recht op basisondersteuning. Het inzetten van een arrangement bij aanname van een leerling gebeurt op inschatting van de toelatingscommissie.

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven