Windroos

Koningin Wilhelminalaan 2 4205 ET Gorinchem

  • Schoolfoto van Windroos
  • Schoolfoto van Windroos
  • Schoolfoto van Windroos

Profielkeuze

Toelichting van de school

Op de Windroos kun je kiezen uit de profielen Economie & ondernemen en Zorg & welzijn. Ook zijn er mogelijkheden om met Media & vormgeving aan de slag te gaan.

Bij Zorg & Welzijn kunnen leerlingen bijvoorbeeld in ons restaurant werken, waar zo’n 20 tot 25 personen komen eten. De leerlingen leren werken in de keuken of zijn gastvrouw of gastheer. We hebben daarnaast ook ruimtes met een ziekenhuisbed, een kapsalon en een plek voor oefenen met uiterlijke verzorging.

Bij Economie & Ondernemen hebben we onder meer een kantoor omgeving, een winkel, een reisbureau op school. We hebben goede relaties opgebouwd met lokale winkeliers voor stages.

Welke profielen volgen de examendeelnemers?
Weergave Profielkeuze

Bron

Het schoolplan

Toelichting van de school

Het schoolplan van de Windroos bestaat onder meer uit de Perspectievennota en de Balanced ScoreCard. De perspectievennota geeft een meerjarenbeleid weer, de Balanced ScoreCard vertaalt dit beleid in actieketens. Zie hiervoor de website van de Windroos.

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Wij hebben op school een zorgadviesteam waarin een orthopedagoog, remedial teacher, maatschappelijk werker en leerlingbegeleiders zitten. Hierdoor is tijdens lestijden altijd een zorgdeskundige aanwezig. Wij bieden de zorg aan als ondersteuning tijdens de reguliere lessen. De begeleiding vindt zoveel mogelijk plaats in de eigen groep.

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven