Gilde Vakcollege Techniek

Gildenweg 4 4204 GH Gorinchem

  • Schoolfoto van Gilde Vakcollege Techniek
  • Schoolfoto van Gilde Vakcollege Techniek
  • Schoolfoto van Gilde Vakcollege Techniek
  • Schoolfoto van Gilde Vakcollege Techniek
  • Schoolfoto van Gilde Vakcollege Techniek

Profielkeuze

Toelichting van de school

Het Gilde heeft een heel eigen gezicht. De meeste vmbo-scholen in Nederland zijn zogenaamde brede scholen. Op een brede school kun je voor verschillende sectoren een opleiding volgen. Het Gilde biedt alleen de sector techniek en is één van de grootste technische scholen van Nederland. Binnen de technische sector kun je op het Gilde in zowel de basisberoepsgerichte leerweg, de kaderberoepsgerichte leerweg als de gemengde leerweg een opleiding volgen in de bouwtechniek, metaaltechniek, installatietechniek, mobiliteit & transport (waaronder voertuigentechniek), elektrotechniek en ICT. Daarnaast heeft het Gilde een unieke Techniekhavo: een echte havo voor doeners! Het Gilde is in de wijde regio uniek met zoveel verschillende afdelingen en niveaus. Leerlingen van het Gilde hebben dan ook een voorsprong in de techniek.
Welke profielen volgen de examendeelnemers?
Weergave Profielkeuze

Bron

Het schoolplan

In het schoolplan beschrijft de school de onderwijsplannen voor een periode van vier jaar. Je leest er bijvoorbeeld welke manier van lesgeven de school kiest en hoe de kwaliteit van het onderwijs bewaakt en verbeterd wordt. In het document staat ook meer informatie over het personeel op de school.

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Het Schoolondersteuningsprofiel beschrijft de opzet van de zorgstructuur op het Gilde. Het begrip 'zorg' kunt u ruim opvatten. In de optiek van het Gilde begint goede 'zorg' bij dagelijkse persoonlijke aandacht. Daarnaast zijn er leerlingen die specifieke begeleiding nodig hebben bij het leren of juist in de omgang met hun sociale omgeving. Het Schoolondersteuningsprofiel geeft de structuur en de mogelijkheden van deze specifieke begeleiding op het Gilde aan.  

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven