Tiener College

Hoefslag 4 4205 NK Gorinchem

  • Schoolfoto van Tiener College
  • Schoolfoto van Tiener College
  • Schoolfoto van Tiener College

In het kort

Toelichting van de school

Welkom bij Tiener College!

We zijn een unieke onderwijsomgeving voor leerlingen van 10 tot 14 jaar. Als je onze school binnenloopt, voel je de energie van nieuwsgierigheid en leren. Nieuwsgierigheid komt het beste tot haar recht als je de antwoorden vindt die je zoekt. Daarom ontwikkelen wij onderzoekend vermogen bij de kinderen en bij elkaar.

We zijn als eerste 10-14 school in Nederland gestart in 2012 met het doel om de ‘harde’ overgang van basis- naar middelbare school te laten verdwijnen en om meer persoonlijk onderwijs aan te bieden. Hierdoor hebben laatbloeiers meer ruimte om hun talenten te ontdekken en te ontplooien. Bij Tiener College leer je alle doelen en krijg je alle vakken van groep 7 en 8 en klas 1 en 2. Leerlingen die een extra uitdaging willen kunnen in groep 7-8 al vakken uit klas 1-2 volgen. Als je meer aan kunt, kies je bijvoorbeeld extra vakken of volg je een vak op een hoger niveau. Al deze doelen en afspraken worden in je persoonlijke leerplan bijgehouden. Je leert je creativiteit gebruiken en ontwikkelt je talenten. Je leert slimme oplossingen bedenken en handige manieren om taken uit te voeren. Je leert samenwerken, presenteren en je eigen werk beoordelen. Maar bovenal leer je samen na te denken en je mening te vormen met debatten, colleges, gastlessen en gesprekken over het nieuws.

Na Tiener College heb je een brede basiskennis en ben je goed voorbereid op het vervolg van de middelbare school.

De beste kennismaking is om zelf een keer te komen kijken of mee te doen in een groep. Wees welkom!

Kenmerken van de school

  • Gepersonaliseerd leren
  • Doorgaande leerlijnen
  • Respect en verbinding
  • Nieuwsgierigheid
  • Christelijke inspiratie

Welke niveaus kan je volgen op deze school?

Onderbouw

  • brede brugklas

Bron

Bovenbouw

Deze informatie is voor deze school niet bekend.

Bron

Bezoek deze school

We hebben nog niet doorgekregen wanneer je de school kan bezoeken.
Kijk op de website van de school voor meer informatie.

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Het aantal leerlingen bepaalt of de school groot is of klein. Je ziet hier het aantal leerlingen dat op 1 oktober stond ingeschreven op deze school. Tijdens het schooljaar kan het aantal natuurlijk iets veranderen. De school kan je alles vertellen over het verloop van het aantal leerlingen en of er een duidelijke oorzaak is voor eventuele schommelingen.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
9

Bron

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven