Chr. College Groevenbeek

Paul Krugerweg 44 -50 3851 ZJ Ermelo

Schoolfoto van Chr. College Groevenbeek

Profielkeuze

Toelichting van de school

In het VMBO bieden we drie richtingen voor beroepsonderwijs: economie & ondernemen, groen en zorg & welzijn. In leerjaar 3 en 4 kiezen de leerlingen één van deze richtingen. In VMBO theoretische leerweg 4 kiezen de leerlingen een van de vier profielen: economie, zorg, groen of techniek. 

In havo en atheneum 4 kiezen de leerlingen een van de vier profielen: cultuur & maatschappij, economie & maatschappij, natuur & gezondheid en natuur & techniek. 

Welke profielen volgen de examendeelnemers?
Weergave Profielkeuze

Bron

Het schoolplan

Toelichting van de school

De woorden ‘Leren doen we samen’ geven weer wat onze ambitie is. We willen dat ons onderwijs uitdaagt tot uitstekende prestaties en er voor zorgt dat de talenten van onze leerlingen optimaal tot hun recht komen. We doen ons best om alle leerlingen de persoonlijke begeleiding te geven die ze nodig hebben. We zien het als onze taak om veel aandacht te geven aan de vorming van onze leerlingen tot evenwichtige mensen en verantwoordelijke wereldburgers. Daarnaast krijgen leerlingen ook meer verantwoordelijkheid voor het eigen leerproces door het aanleren van vaardigheden ondersteund door docenten die didactisch coachen. Kortom, we hebben als school de ambitie om in onderwijs, ondersteuning en vorming een wezenlijke en waardevolle bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van onze leerlingen. Met andere woorden: we willen het verschil maken. 

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Groevenbeek is een veilige school met oog voor wat elke leerling nodig heeft. Samen met ouders en overige betrokkenen zoeken we naar de begeleiding die leerlingen nodig hebben om tot hun recht te komen. De mentor is eerste aanspreekpunt voor leerlingen en ouders. Als leerlingen meer specifieke ondersteuning nodig hebben dan de mentor kan bieden, overlegt de mentor met de zorgcoördinator en de teamleider en kijken we op welke manier we hierin kunnen voorzien. 

Groevenbeek heeft een zorgcoördinator per sector. De zorgcoördinator organiseert de bijzondere leerlingenbegeleiding en geeft adviezen aan de mentoren en de teamleiders. Naast de mentoren zijn er leerlingencoaches actief. Indien nodig krijgen leerlingen een individueel traject van coaching. 

Middels diverse specialisten in het ondersteuningsteam ( intern begeleider, anti-pestcoördinator, aandachtsfunctionaris etc) weten we op velerlei gebied passende ondersteuning te bieden. 

Ook kunnen leerlingen die extra begeleiding nodig hebben gedurende de dag terecht bij het pluspunt. Dit is een rustige ruimte waar begeleiders klaar staan voor onze leerlingen.

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven