Esdal Vakcollege Emmen

Oosterstraat 82 7822 HG Emmen

Schoolfoto van Esdal Vakcollege Emmen

In het kort

Toelichting van de school

Bij het Esdal Vakcollege Emmen draait het om jou. Om jouw interesses en mogelijkheden. Jij haalt het beste uit jezelf en leert waar je goed in wilt worden. Heb je een vmbo-bbl/kbl of een vmbo-kbl/mavo advies dan verbreed je je kennis op deze vmbo-locatie door de algemene vormende vakken zoals Nederlands, Engels en Duits, wiskunde, rekenen, mens & maatschappij, kunst & cultuur, natuur & gezondheid en sport.

In klas 1 en 2 maak je kennis met de beroepsprofielen waarvoor je op het Esdal College kunt kiezen. Tijdens de praktijkuren ga je aan de slag met drie beroepsprofielen. Denk hierbij aan horeca, bakkerij & recreatie, mobiliteit & transport of dienstverlening & producten. In het eerste jaar verdiep je je in deze drie profielen. Ook kun je je oriënteren op de profielen die worden gegeven op de locatie Klazienaveen: zorg & welzijn en bouw, wonen & interieur. Aan het eind van klas 2 kies je een profiel dat het best bij je past. Daarnaast is er voor klas 1 en 2 een keuzeprogramma waarbij je kiest tussen extra sport, muziek, kunst en cultuur of dans.

Persoonlijke coach
Het voortgezet onderwijs is, naast een groot avontuur, topsport met als einddoel het behalen van je diploma. Om dit zo goed mogelijk te doen, krijg je jouw eigen coach toegewezen. Hij of zij begeleidt je bij het maken van huiswerk, houdt de sfeer in de klas in de gaten en adviseert je hoe je het beste kunt leren. Kortom: je wordt gecoacht naar de overwinning. Maak daar gebruik van!

Rapporten
Bij het Esdal College werken we met het systeem Magister om je schoolprestaties en je aanwezigheid bij te houden. Je krijgt een speciale inlogcode zodat alleen jij bij de gegevens kunt. Hoe jij het doet op school bespreek je met je coach in een voortgangsgesprek. Na elk rapport krijgen je ouder(s)/verzorger(s) een uitnodiging om over jouw resultaten te komen praten. Uiteraard ben jij daarbij aanwezig, net als je coach!

Nieuw gebouw
Het Esdal Vakcollege is per januari 2021 verhuisd naar een splinternieuw gebouw op de Esdal Campus!

Er is nog veel meer!
Op onze locatie en de Esdal Campus is nog veel meer te beleven en te vinden. Wat dacht je van ons eigen theater? Ook hebben wij een hypermoderne keuken, restaurant en werkplaats voor mobiliteit & transport. Wil je meer weten, bezoek dan vooral de website van de school: www.esdalcollege.nl/vakcollege-emmen/

Kenmerken van de school

  • mobiliteit & transport
  • horeca, bakkerij & recreatie
  • dienstverlening & producten
  • persoonlijke benadering
  • kleinschalig

Welke niveaus kan je volgen op deze school?

Onderbouw

  • vmbo-b/k/(g)t

Bron

Bovenbouw

  • vmbo-b
  • vmbo-k

Bron

Bezoek deze school

We hebben nog niet doorgekregen wanneer je de school kan bezoeken.
Kijk op de website van de school voor meer informatie.

Wil je nu al meer weten? Bekijk dan:

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

In leerjaar 3 en 4 gaan leerlingen zich specialiseren in de gekozen richting en zij bereiden zich voor op het examen aan het eind van leerjaar 4. Ook hier is de theorie zoveel mogelijk een ondersteuning van het leren in de praktijk.In klas 3 en 4 zijn ook stages gepland: leren in de praktijk bij bedrijven of instellingen waar de school contacten heeft. In het derde jaar lopen de leerlingen twee of drie weken stage in juni, in het vierde jaar eenzelfde periode in november. Het Esdal Vakcollege Emmen biedt ruime mogelijkheden om heel praktisch aan het werk te gaan.
Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
287

Bron

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven