Esdal College Locatie Boermarkeweg

Angelsloerdijk 13 c 7822 HK Emmen

Schoolfoto van Esdal College Locatie Boermarkeweg

In het kort

Toelichting van de school

Op de locatie Boermarkeweg kun je in de onderbouw terecht voor mavo/havo, cultuurstroom mavo/havo, sportstroom mavo/havo en techstroom mavo/havo. Kies jij niet voor de cultuur,- sport- of techstroom (met Bèta Challenge Programma)? Dan kun je deelnemen aan de activiteitenstroom. Je kunt dus altijd een onderdeel kiezen dat past bij jouw interesses.

Wat je nog meer moet weten
In de vierde klas doe je in zeven vakken examen. Dat betekent dat je na de mavo gemakkelijk kunt overstappen naar 4 havo. Een van de vakken is een praktijkgericht vak of LO2 (sport). Als praktijkgericht vak kan je kiezen voor technologie & toepassing (T&T). Wij hebben als enige school in de regio T&T als examenvak. Je kunt ook kiezen voor economie & ondernemen (E&O). Dat is nog geen examenvak, al kan je wel examen doen voor de Business School. In beide praktijkgerichte vakken werk je in groepsverband aan technologische of economische toepassingen die gebruikt kunnen worden in bedrijven en instellingen. Lichamelijke Opvoeding 2 (LO2) is meer dan alleen gym: je leert over bewegen en gezondheid, eerste hulp en het organiseren van bijvoorbeeld sportdagen.

Hoe is de sfeer?
Op het Esdal College voel je je snel thuis.  De sfeer is gemoedelijk en je voelt je gehoord. Alles draait om jou, jouw mogelijkheden en het vinden van jouw passies. Soms heb je wat extra hulp nodig om te kunnen scoren op school. Daar is niets mis mee. Wij vinden het belangrijk dat jij hulp krijgt als je erom vraagt, onze docenten zijn daarin gespecialiseerd en samen komen we daar wel uit.

Kenmerken van de school

  • Openbaar
  • Sportstroom
  • Cultuurstroom
  • Techniek- en technologiestroom
  • Doorstroom mogelijkheden

Welke niveaus kan je volgen op deze school?

Onderbouw

  • vmbo-(g)t / havo

Bron

Bovenbouw

  • vmbo-(g)t

Bron

Bezoek deze school

We hebben nog niet doorgekregen wanneer je de school kan bezoeken.
Kijk op de website van de school voor meer informatie.

Wil je nu al meer weten? Bekijk dan:

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Het aantal leerlingen bepaalt of de school groot is of klein. Je ziet hier het aantal leerlingen dat op 1 oktober stond ingeschreven op deze school. Tijdens het schooljaar kan het aantal natuurlijk iets veranderen. De school kan je alles vertellen over het verloop van het aantal leerlingen en of er een duidelijke oorzaak is voor eventuele schommelingen.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
399

Bron

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven