Zuyderzee Lyceum Senior

Prof. ter Veenstraat 5 8302 GA Emmeloord

Schoolfoto van Zuyderzee Lyceum Senior

Hoeveel leerlingen gaan over naar het volgende leerjaar?

Toelichting van de school

Op het vmbo-t bleven in 2020-2021 (te) veel leerlingen zitten of zakten in de bovenbouw. Onze verbeteracties hebben effect gehad. Het jaar erna was het slaagpercentage 100%. Sinds 2022-2023 is er geen vmbo-t meer op het Zuyderzee Lyceum senior.

Op de havo is het aantal zittenblijvers ook hoger dan we willen. Onze verbeteracties houden in dat we vanaf het begin van het schooljaar de leerlingen en hun resultaten intensief volgen. Als een leerling onvoldoendes haalt krijgt hij of zij extra hulp in de zogenoemde TOP-uren. 

In de bovenbouw van het VWO zijn de bevorderingscijfers en slaagpercentages goed en houden we dus vast aan onze werkwijze.

Hoeveel leerlingen gaan over in de bovenbouw?
Weergave Doorstroom

Bron

Slaagpercentage

Toelichting van de school

Op de havo willen we de slaagpercentages verbeteren. We doen dit door extra hulp te bieden aan leerlingen in de zogenoemde TOP-uren en studiebuddies. Ook kunnen leerlingen in alle vakanties examentraining volgen.

Op het vwo zijn de slaagpercentages goed. Natuurlijk kunnen ook leerlingen vwo gebruik maken van TOP-uren, examentraining en studiebuddies.

Hoeveel leerlingen zijn geslaagd?

Bron

Hoeveel leerlingen zijn de afgelopen jaren geslaagd?
Weergave Slagingspercentage in de afgelopen jaren

Bron

Examencijfers

Toelichting van de school

Het examencijfer havo is voldoende, maar we willen nog een beetje hoger en we denken ook dat onze leerlingen dat kunnen. Om een hoger examencijfer te halen biedt de school naast gewoon goede lessen extra uitleg in de TOP-uren, studiebuddies en examentrainingen in de vakanties.

Het examecijfer vwo is al jaren op rij gewoon goed en dat willen we zo houden. We blijven dus doorgaan met onze lessen van hoge kwaliteit. Daarnaast kunnen vwo leerlingen ook gebruik maken van de TOP-uren, de studiebuddies en de examentrainingen in de vakanties.

Wat is het gemiddelde examencijfer in de afgelopen jaren?
Weergave Examencijfers

Bron

Wat is het gemiddelde examencijfer in 2022-2023?

Bron

Wat zegt de inspectie over de school?

Alle scholen worden gecontroleerd door de Inspectie van het Onderwijs. Het doel van deze controle is om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van onderwijs goed is, goed blijft, of verbetert. In het rapport lees je wat de inspectie bij de laatste controle heeft gezien.

Terug naar boven