Van Kinsbergen college

Paterijstraat 17 8081 TA Elburg

  • Schoolfoto van Van Kinsbergen college
  • Het VKC is één van de weinige VO scholen waar nog muziek wordt aangeboden. Op een moderne manier wordt muziek voor iedereen toegankelijk.
  • Leerlingen op het VKC werken zelfstandig aan hun gekozen doelen. Vakdocenten zijn altijd in de buurt om hen te helpen als er vragen zijn.
  • Op het VKC wordt gebruik gemaakt van een iPad als leerhulpmiddel. Elke leerling heeft zijn eigen iPad.
  • Sinds 2019 is het Van Kinsbergen college een KED partnerschool.  Wij zijn onderdeel geworden van een wereldwijde internationale organisatie.

Profielkeuze

Toelichting van de school

De profielen die we aanbieden zijn:

Op TL-niveau:

Alle vier de profielen

Op GL-niveau:

Alle vier de profielen + Dienstverlening & Producten (D&P)

Op Basis- en kaderniveau:

Dienstverlening & Producten (D&P)

Welke profielen volgen de examendeelnemers?
Weergave Profielkeuze

Bron

Het schoolplan

Toelichting van de school

Ons schoolplan is een uitwerking van het strategisch beleid van Stichting Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio.

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Wij willen niet alleen goed onderwijs bieden. We willen ook dat onze leerlingen met plezier naar school gaan en het gevoel hebben dat er zorg en belangstelling voor hen is. Die zorg willen we delen met de ouders van onze leerlingen. Samen zijn we verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de leerling en kunnen we de tijd op onze locatie tot een waardevolle ervaring maken.

Zorg is de individuele aandacht en begeleiding voor al onze leerlingen maar is ook de extra ondersteuning die nodig is voor kinderen met een speciale hulpvraag. Het Van Kinsbergen college staat in de wijde omgeving bekend als de school die kinderen die bijzondere zorg en aandacht biedt. Extra aandacht zonder het kind het gevoel te geven anders te zijn. We vinden het met zijn allen van groot belang om samen met het kind, de ouders, docenten en onderwijsondersteunend personeel, deze zorg vorm te geven in onze ondersteuning. Met onze ondersteuning willen we bereiken dat onze leerlingen goede resultaten op hun eigen niveau halen en sociaal-emotioneel goed functioneren; het naar hun zin hebben.

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven