SintLucas

Torenallee 75 5617 BB Eindhoven

  • Schoolfoto van SintLucas
  • Schoolfoto van SintLucas
  • Schoolfoto van SintLucas
  • Schoolfoto van SintLucas
  • Schoolfoto van SintLucas

Profielkeuze

Toelichting van de school

Binnen het vmbo bieden we drie leerwegen aan met het profiel Media, Vormgeving & ICT. Met een breed scala aan creatieve vakken zoals 2D en 3D-vormgeven, audiovisuele of interactieve media, leiden wij leerlingen op voor de creatieve industrie.

De inhoud van het profiel is voor iedere leerweg anders. Bekijk een filmpje met uitleg hier.

Kaderberoepsgerichte leerweg: Deze leerweg is voor leerlingen die het liefste kennis opdoen door praktisch bezig te zijn.

Gemengde leerweg: Deze leerweg is voor leerlingen die meer met theorie bezig willen zijn. Je krijgt beroepsgerichte vakken en wat meer theorie.

Gemengd theoretische leerweg: Deze leerweg is voor leerlingen die een vmbo-t advies hebben gekregen. Als je deze leerweg volgt, doe je examen in een extra theorievak: economie of geschiedenis.

Welke profielen volgen de examendeelnemers?
Weergave Profielkeuze

Bron

Het schoolplan

Toelichting van de school

SintLucas is een vmbo-mbo school met een breed aanbod aan creatief-technische opleidingen. Als je kiest voor de vmbo-opleiding van SintLucas dan kies je voor een opleiding die bestaat uit algemene vakken met daarnaast veel aandacht voor creatieve vakken.

Onze missie is: Van Talent naar Toekomst. We herkennen en erkennen talent op inhoud en kwaliteit. Wij zijn succesvol als onze leerlingen tijdens en ná SintLucas succesvol zijn.

SintLucas is een creatief vmbo waar groei voorop staat. We zijn een kleinschalige, veilige school waar je gezien en gehoord wordt en waar je jezelf mag zijn. In een respectvolle omgeving ontwikkel je eigenheid en zelfvertrouwen. We stimuleren een open houding, creatief talent en doorzettingsvermogen. De kern van het onderwijs is dat onze leerlingen en medewerkers met trots en plezier werken aan de vervulling van hun passie. We besteden veel aandacht aan een goede algemene theoretische basis. Ons grootste belang is dat leerlingen succesvol doorstromen naar passend (creatief) vervolgonderwijs. Voor álle leerlingen geldt dat SintLucas ze begeleidt naar de juiste plek!

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

In het schoolondersteuningsprofiel  (SOP) wordt vastgelegd welke ondersteuning het vmbo van SintLucas aan leerlingen kan bieden.

In de bijlage treft u het schoolondersteuningsprofiel aan voor het vmbo van SintLucas.

Of kijk naar het filmpje op de website van SintLucas.

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven