Van Maerlantlyceum

Von Flotowlaan 1 5653 AD Eindhoven

  • Wij krijgen een prachtige nieuwe aanbouw aan ons monumentale pand. Daarom zitten we nu tijdelijk op een andere locatie.
  • Wij geven lessen digitaal en met boeken. Beide is even belangrijk!
  • Je leert zelfstandig te werken én om samen te werken
  • We hebben plek voor jou!
  • Wij vinden het belangrijk dat iedereen, altijd zichzelf kan zijn.

Profielkeuze

Een leerling kiest voor de bovenbouw een profiel dat past bij zijn of haar interesses. Een profiel is een combinatie van eindexamenvakken en sluit aan bij een vervolgopleiding of een toekomstige baan. Wat kiezen de leerlingen van deze school?

Welke profielen volgen de examendeelnemers?
Weergave Profielkeuze

Bron

Het schoolplan

Toelichting van de school

In september 2019 zijn we het traject naar de ontwikkeling van een nieuw Schoolplan begonnen met een lied. Eén van onze muziekdocenten, maakte het lied dat heel treffend de muzikaliteit en creatieve geest van onze school blootlegt. Het lied staat voor wie we zijn: wars van inhoudsloos ‘geblabla’ en altijd gericht op de leerling, de sfeer, elkaar en de omgeving. Een school met een eigen geluid dus. Niet eigenwijs, maar eigenzinnig, mét oog voor de ander. Bij ons kun je gewoon jezelf zijn!Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Het welzijn van onze leerlingen staat hoog in het vaandel. Het Van Maerlantlyceum biedt passende zorg of extra begeleiding waar nodig. Het zorgplan van het Van Maerlantlyceum kunt u terugvinden op de site van het Van Maerlantlyceum:

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven