Aloysius De Roosten

Saenredamstraat 2 5643 RR Eindhoven

  • Zijaanzicht
  • Zijaanzicht
  • Ingang

Profielkeuze

Toelichting van de school

Loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB) op het Aloysius De Roosten is vanaf leerjaar 1 opgenomen in het onderwijsaanbod van de school en loopt als een rode draad door de 4 schooljaren. De school begeleidt leerlingen in het zelf laten werken aan en reflecteren op de zogenoemde loopbaancompetenties als kwaliteitenreflectie (waar ben ik goed in?), motievenreflectie (wat wil ik?) of loopbaansturing (hoe kom ik daar waar ik wil komen?). Leerlingen weten daardoor steeds beter wie ze zijn, waar bijzondere kwaliteiten liggen en wat mogelijkheden zijn voor de toekomst. In een online portfolio houden leerlingen hun ontwikkelingen bij. Hierdoor kan de leerling een gefundeerde keuze maken voor een profiel en uiteindelijk het vervolgonderwijs. De school organiseert verder “Hoe gaat het gesprekken”. Tijdens deze gesprekken is de leerling leidend en laat hij/zij in aanwezigheid van mentor en ouders zien hoe het gaat op school en waar interesses en talenten liggen. Halverwege leerjaar 3 maken de leerlingen een keuze voor een profiel met de daarbij behorende vakken. In leerjaar 4 gaan ze de vakken binnen hun gekozen profiel volgen en doen daar eindexamen in. Binnen de LOB-lessen wordt uitgebreid stilgestaan bij het maken van de profielkeuze. Ter ondersteuning worden er o.a. informatiebijeenkomsten, bedrijfsbezoeken en snuffelstages georganiseerd. Voor extra begeleiding of hulp kan de leerling en de ouder een gesprek aanvragen met de mentor en/of de decaan.   

Brainport Eindhoven is een technologieregio waarin bedrijven, overheden en onderwijsinstellingen samenwerken aan de toekomst. Aangezien veel vmbo-leerlingen later in de eigen regio gaan werken helpt Aloysius De Roosten leerlingen bewust te worden dat er in de regio veel mogelijkheden zijn binnen technologische bedrijven.

Welke profielen volgen de examendeelnemers?
Weergave Profielkeuze

Bron

Het schoolplan

Toelichting van de school

Als Parmant School heeft Aloysius De Roosten voor 2024-2028 de onderwijsvisie en toekomstplannen van Parmant Scholen beschreven in het schoolplan 2024-2028. Aloysius De Roosten heeft binnen de gestelde kaders van Parmant Scholen het schoolplan uitgewerkt voor de eigen vestiging. Dit schoolplan omvat een periode van vier jaar. Per schooljaar wordt een jaarplan opgesteld om gefaseerd de doelen en ambities uit het schoolplan te realiseren.

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Aloysius De Roosten heeft haar zorg en begeleiding duidelijk gestructureerd. De structuur wordt weergegeven in het schoolondersteuningsprofiel. In dit profiel wordt een beschrijving gegeven van de voorzieningen die zijn getroffen voor leerlingen die extra ondersteuning behoeven. Hierbij gaat het zowel om de ondersteuning die de school zelf kan bieden als om de gespecialiseerde ondersteuning die zij met hulp van het samenwerkingsverband kan verzorgen.

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven