Lorentz Casimir Lyceum

Celebeslaan 10 -20 5641 AG Eindhoven

Schoolfoto van Lorentz Casimir Lyceum

Profielkeuze

Toelichting van de school

Opvallend voor onze school is de relatief grote keuze voor de exacte profielen in de bovenbouw. Het Lorentz Casimir Lyceum stimuleert dit ook. N-profielen geven leerlingen heel veel mogelijkheden voor vervolgstudies en bieden dus een brede basis. Naast de gebruikelijke vakken biedt onze school de leerlingen ook de mogelijkheid om te kiezen voor informatica (havo en vwo), BSM - bewegen sport en management (havo) en wiskunde D (vwo).
Op de havo kunnen leerlingen met een EM-profiel ook kiezen voor de LCL-businessclass. Hierbij nemen leerlingen tijdens schooltijd letterlijk een kijkje in het bedrijfsleven door bedrijfsbezoeken, workshops en lezingen. 

Onze leerlingen doen jaarlijks met veel plezier mee aan de landelijke olympiades en halen daarmee hoge scores! De internationale olympiades worden dan ook met regelmaat door onze leerlingen bezocht.

Onze school is een actieve Brainportschool. Dit betekent dat we individuele leerlingen uitdagende mogelijkheden bieden om zich te verdiepen in beta-gerelateerde onderwerpen door middel van de class of entrepeneurship, class of excellence en allerlei challenges en wedstrijden.

Welke profielen volgen de examendeelnemers?
Weergave Profielkeuze

Bron

Het schoolplan

Toelichting van de school

In het schooljaar 2015-2016 hebben uitgebreide gesprekken over ons onderwijs plaatsgevonden met leerlingen, ouders en collega's. Als basis hebben we daarbij onze gedeelde waarden genomen. Hierna hebben we bepaald waar we absoluut trots op waren en welke zaken we gezamenlijk zouden willen versterken. Onze doelstellingen zijn daarbij ambitieus geweest, liever de lat hoog leggen en dan proberen daar samen te komen, dan kansen missen. We presenteren dan ook met veel enthousiasme onze plannen voor de komende vier jaar!

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Zorg bij het Lorentz Casimir Lyceum is er op gericht om een gezonde ontwikkeling van de tienerleeftijd naar volwassenheid te stimuleren. Zorg draagt bij aan het welbevinden van onze leerlingen en aan sociale veiligheid. Iedere leerling wordt gekend.

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven