Lorentz Casimir Lyceum

Celebeslaan 10 -20 5641 AG Eindhoven

Schoolfoto van Lorentz Casimir Lyceum

Profielkeuze

Toelichting van de school

Opvallend voor onze school is de relatief grote keuze voor de exacte profielen in de bovenbouw. Het Lorentz Casimir Lyceum stimuleert dit ook. N-profielen geven leerlingen heel veel mogelijkheden voor vervolgstudies en bieden dus een brede basis. Naast de gebruikelijke vakken biedt onze school de leerlingen ook de mogelijkheid om te kiezen voor informatica (havo en vwo), BSM - bewegen sport en management (havo) en wiskunde D (vwo).
Op de havo kunnen leerlingen met een EM-profiel ook kiezen voor de LCL-businessclass. Hierbij nemen leerlingen tijdens schooltijd letterlijk een kijkje in het bedrijfsleven door bedrijfsbezoeken, workshops en lezingen. 

Onze leerlingen doen jaarlijks met veel plezier mee aan de landelijke olympiades en halen daarmee hoge scores! De internationale olympiades worden dan ook met regelmaat door onze leerlingen bezocht.

Onze school is een actieve Brainportschool. Dit betekent dat we individuele leerlingen uitdagende mogelijkheden bieden om zich te verdiepen in beta-gerelateerde onderwerpen door middel van de class of entrepeneurship, class of excellence en allerlei challenges en wedstrijden.

Welke profielen volgen de examendeelnemers?
Weergave Profielkeuze

Bron

Het schoolplan

Toelichting van de school

In de periode september 2022 tot en met januari 2023 hebben we met het complete Lorentz Casimirteam, en ook met leerlingen en ouders onze ambities verwoord. Mooie ambities, maar zijn ze wel realistisch? Wij zijn ervan overtuigd dat ze dat zijn. Ondertussen zijn we bij het Lorentz Casimir Lyceum helemaal enthousiast over onze koers, waarbij het DNA van de school nog steeds onaangetast blijft. Dit is iedere dag te merken aan de enorme energie die zichtbaar en voelbaar is in ons personeelsteam. De komende vier jaar gaan we onze strategische koers realiseren!

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Het schoolondersteuningsprofiel geeft een overzicht van de ondersteuning die het Lorentz Casimir Lyceum aan leerlingen biedt. Deze is onderverdeeld in basisondersteuning voor alle leerlingen en extra ondersteuning in maatwerk voor de leerlingen met een speciale ondersteuningsvraag. We stemmen steeds goed met leerlingen en ouders af wat er nodig is en wat de school hierin kan betekenen.

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven