Lorentz Casimir Lyceum

Celebeslaan 10 -20 5641 AG Eindhoven

Schoolfoto van Lorentz Casimir Lyceum

In het kort

Toelichting van de school

Het Lorentz Casimir Lyceum daagt leerlingen uit hun talenten maximaal te ontplooien als voorbereiding op de moderne samenleving.

Leerlingen kiezen voor een brugklas havo, atheneum, gymnasium of gymnasium plus!
Binnen de tweejarige brugklas havo/vwo krijgen leerlingen met een gemengd havo/vwo-advies twee jaar de tijd om te bekijken welke richting het beste bij hen past. Voor de meer begaafde leerlingen starten we in schooljaar 2024-2025 met gymnasium plus, een aparte klas waarin leerlingen extra uitdaging en verdieping krijgen binnen de reguliere vakken, bijvoorbeeld door te programmeren en te filosoferen.
Al onze leerlingen kunnen kiezen voor versterkt Engels (Cambridge) of versterkt Frans (Delf).
In de bovenbouw bieden we naast de gangbare examenvakken ook de examenvakken wiskunde D, BSM (havo) en informatica aan.
Verder hebben we een groot aanbod aan activiteiten zoals de artistieke/sportieve interlyceale, Lego League, olympiades en debating! 

Bij Quest, ons eigen onderwijsprogramma, werken leerlingen aan vaardigheden zoals presenteren, creatief denken en organiseren, kortom de 21st century skills. Samen met de hoge kwaliteit van de lessen en de prachtige groene omgeving levert het LCL een rustige, uitdagende, excellerende omgeving om je te ontwikkelen.

Kenmerken van de school

 • Algemeen bijzonder
 • Quest, innovatief en creatief
 • Gymnasium
 • Cambridge Engels
 • Olympiadeschool

Welke niveaus kan je volgen op deze school?

Onderbouw

 • havo
 • havo / vwo
 • atheneum
 • gymnasium

Bron

Bovenbouw

 • havo
 • atheneum
 • gymnasium

Bron

Bezoek deze school

Wil je nu al meer weten? Bekijk dan:

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Het aantal leerlingen van onze school is reeds enige jaren stabiel rond de 1100. Dit biedt ons de gelegenheid om in de havo en het vwo/gymnasium ruime keuzes aan te bieden. Naast de reguliere stromen, bieden we een 2-jarige brugklas havo/vwo aan, waarin leerlingen wat langer de tijd krijgen om te bekijken welk niveau bij hen past. Vanaf schooljaar 24/25 bieden wij een gymnasium-plus aan voor leerlingen die meer-/hoogbegaafd zijn. 

De school is kleinschalig genoeg om iedereen goed te leren kennen. Docenten zien de leerlingen door de jaren heen en kunnen daarmee hun ontwikkeling goed begeleiden. Leerlingen voelen zich thuis op onze school en hebben er een fijne tijd.

 

In de onderbouw hebben wij naast de traditionele lessen ook Quest-projecten. Tijdens deze projecten ligt de focus op het aanleren van vaardigheden als samenwerken of presenteren. Iedere project heeft een eigen thema, bijvoorbeeld het thema 'Duurzaamheid'. 

Ouders worden bij verschillende gelegenheden uitgenodigd om presentaties van hun kinderen, onze leerlingen, bij te wonen. Hierbij leren zij ouders van klasgenoten en de docenten van school op een prettige en informele manier kennen.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
1069

Bron

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven