Het Streek College

Zandlaan 25 6717 LN Ede

  • Onze locatie kenmerkt zich door licht, ruimte en moderne onderwijsvoorzieningen.
  • Deze keuken is één van de vele praktijkruimtes aan de Zandlaan waar onze leerlingen kunnen leren door te doen.
  • Alle afdelingen grenzen aan het centraal gelegen Atrium, waar de leerlingen pauzeren en klasoverstijgende activiteiten georganiseerd worden.
  • Ook de naast de school gelegen nieuwe sportzaal beschikt over alle moderne faciliteiten.
  • Het bedrijfsleven staat te springen op technische jongens en meisjes. Iets voor jou? Misschien ligt jouw toekomst wel in de techniek?

Profielkeuze

Toelichting van de school

In de brugklas en in de tweede klas krijg je loopbaanlessen. Tijdens die lessen onderzoek je welke mogelijkheden er zijn voor jou voor je latere beroep. We hebben vier profielen, waaruit je kunt kiezen aan het eind van het tweede leerjaar:

- Produceren, Installeren & Energie (PIE) Techniek

- Bouwen, Wonen & Interieur (BWI) Techniek

- Dienstverlening & Producten (D&P)

- Zorg & Welzijn (Z&W) (nieuw in 2020!)

Welk profiel je ook kiest, er zijn altijd dingen die je standaard moet leren. Een voorbeeld is hoe je een verslag maakt, of hoe je in PowerPoint een mooie presentatie voorbereidt. Deze algemene onderdelen krijg je in de profielvakken. Ook werk je in de profielvakken aan de onderwerpen die voor jouw profiel erg belangrijk zijn, bijvoorbeeld les over gereedschap in een technisch profiel. We bieden hiernaast ook keuzevakken aan. Hiermee stel je je eigen leerroute samen, precies wat jij wilt. 

Welke profielen volgen de examendeelnemers?
Weergave Profielkeuze

Bron

Het schoolplan

Toelichting van de school

Het strategisch beleidsplan van Het Streek heeft als titel Samen Leren, Samen Leven!

In de onderwijsvisie van Het Streek draait het om ruimte, vertrouwen en verantwoordelijkheid.

We beloven daarbij het volgende aan leerlingen: Op Het Streek ontdek je waar je goed in bent. Je leert hoe je jezelf daarin voortdurend verder kunt ontwikkelen. Bij ons krijg je de ruimte om van en met elkaar te leren. Je ervaart daardoor dat je iets kunt betekenen voor je omgeving. Hierna kun je met zelfvertrouwen je volgende stap in de maatschappij zetten. Op Het Streek leer je samenwerken en word je een teamspeler!  

Op drie onderwerpen ligt in de komende jaren de nadruk:

-          Toekomstgericht leren en ICT

-          Identiteit en burgerschap

-          Maatwerk en passend onderwijs

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Op Het Streek staat de ontwikkeling van leerlingen centraal. Voor de meeste leerlingen die daar begeleiding bij nodig hebben, is de basisondersteuning die Het Streek kan bieden voldoende. Voorbeelden hiervan zijn docenten die zorgen voor een veilig en stimulerend pedagogisch klimaat en de inzet van remedial teaching (RT), daar waar nodig. Sommige leerlingen hebben hiernaast extra ondersteuning nodig om hun opleiding succesvol af te kunnen ronden. Deze extra ondersteuning kan Het Streek vaak zelf bieden, maar soms zoeken we hiervoor ook oplossingen bij externe partners. Voorbeelden van de inzet van deze extra ondersteuning zijn de beschikbaarheid van een eigen orthopedagoog en de mogelijkheid tot doorverwijzing naar een training tegen examenvrees.

Wij vinden het belangrijk om elke leerling de juiste ondersteuning te bieden in goed overleg met ouders/verzorgers.

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven