<b>Boven advies:</b> de leerlingen zitten in leerjaar 3 hoger dan het niveau dat de basisschool als advies gaf in groep 8.<br /> <b>Op advies:</b> de leerlingen zitten in leerjaar 3 op het niveau dat de basisschool als advies gaf in groep 8.<br /> <b>Onder advies:</b> de leerlingen zitten in leerjaar 3 lager dan het niveau dat de basisschool als advies gaf in groep 8.">Schooladvies en plaatsing
Aanmelden op het Johan de Witt-gymnasium kan als je een VWO-advies hebt gekregen op de basisschool. Ook als je een havo/vwo advies hebt gaan we graag met je in gesprek.
Wij streven er voortdurend naar om de uitstroom van leerlingen uit de onderbouwklassen te beperken.
Het Johan de Witt-gymnasium streeft naar een slaagpercentage dat boven de 90% ligt.
Hierbij willen wij ons graag vergelijken met de resultaten van de andere zelfstandige gymnasia in Nederland.
Natuurlijk zijn wij er gelukkig mee als het % boven de 95 uitkomt. Wel willen wij leerlingen kansen geven en dan is het streven naar 100% geslaagden te risicoloos.
We streven er naar om voor alle vakken minstens op de gemiddelde examenresultaten van alle zelfstandige gymnasia in Nederland te komen.
Vanwege het vervallen van de eindexamenresultaten van 19/20 hebben we er nu geen zicht op of we daarin geslaagd zijn.
Let op: vanwege het coronavirus zijn er in schooljaar 2019-2020 geen centrale examens afgenomen. De examencijfers van dit schooljaar ontbreken daarom in de trendgrafiek.
Hier zie je per onderwijssoort welk vervolgonderwijs de leerlingen volgen. Dit gaat over de situatie direct na hun examen en over de situatie na één jaar. Dit is uitgesplitst in de categorieën vo, mbo, hbo, wo en overig. De categorie 'overig' laat zien hoeveel procent van de leerlingen een andere keuze maakt en geen onderwijs volgt in het het bekostigd onderwijs. Zij gaan bijvoorbeeld werken, nemen een tussenjaar of volgen een particuliere opleiding.
Bestuurder en schoolleiding van het Johan de Witt-gymnasium streeft er naar goed zicht op de kwaliteit van het geboden onderwijs te houden.
De school doet dit door middel van
- voortgangsgesprekken met de Medezeggenschapsraad en de Leerlingenraad (met vertegenwoordigers uit alle klassen) en het Bestuur van de Oudervereniging.
- jaarlijkse evaluatiegesprekken met alle sectieleiders en alle medewerkers individueel
- het monitoren van alle kwantitatieve gegevens over de ontwikkeling en resultaten van onze leerlingen
- vergelijking van onze onderwijsresultaten met die van de overige categoriale gymnasia in Nederland
- Enquetes van leerlingen over hun docenten
- het organiseren van tevredenheidsonderzoeken onder ouders, leerlingen en docenten.