Het Rhedens De Tender

Harderwijkerweg 1-B 6952 AA Dieren

 • Schoolfoto van Het Rhedens De Tender
 • Schoolfoto van Het Rhedens De Tender
 • Schoolfoto van Het Rhedens De Tender
 • Schoolfoto van Het Rhedens De Tender
 • Schoolfoto van Het Rhedens De Tender

In het kort

Toelichting van de school

Ben jij vooral goed in leren door te doen?
Kom dan naar Het Rhedens De Tender. Wij bieden goed praktijkonderwijs binnen een omgeving waarin jij je veilig, begrepen en welkom voelt. De klassen zijn klein, zodat je alle hulp en aandacht krijgt die je nodig hebt. Naast het volgen van theorie- en praktijkvakken loop je diverse stages, waarmee we je voorbereiden op een baan of vervolgonderwijs. De Tender: voor een toekomst die echt bij jou past!

Pro/vmbo-basis
Is het nog niet duidelijk of praktijkonderwijs of vmbo-basis het beste bij jou past? Moet jij nog wat sterker in je schoenen komen te staan voor de overstap naar een vmbo school? Speciaal voor leerlingen die zich bij de start van het voortgezet onderwijs op de grens bevinden tussen het praktijkonderwijs en het vmbo-basis, bieden de locaties De Tender en Dieren een leerroute pro/vmbo aan.

Je volgt deze 1-jarige leerroute op De Tender. Het lesprogramma en de ondersteuning zijn gericht op een overstap naar een vmbo-basis klas op Het Rhedens Dieren. Tijdens dit jaar word je intensief gevolgd om uiteindelijk te kunnen beoordelen of je naar het tweede leerjaar vmbo-basis gaat of naar het tweede leerjaar praktijkonderwijs.

Theorie en praktijk
Op De Tender volg je onderwijs in kleine klassen van maximaal vijftien leerlingen. Hierdoor krijg je alle hulp en aandacht die je nodig hebt.
De Tender is een praktijkschool. Maar dat betekent niet dat je alleen praktijkvakken krijgt. We hebben ook algemene en creatieve vakken. De algemene vakken zijn Nederlands, Engels, rekenen/wiskunde, informatiekunde en wereldoriëntatie. De creatieve vakken zijn beeldende vorming, lichamelijke oefening, drama en muziek. Op Het Rhedens De Tender kun je vanaf de derde klas IVIO-examen doen in vakken als Nederlands, Engels, rekenen/wiskunde, burgerschap en sociale vaardigheden. Praktijkvakken zijn heel belangrijk op Het Rhedens De Tender. Net zoals stages, die ieder leerjaar een groter deel van het rooster innemen. In de eerste en tweede klas maak je kennis met alle praktijkvakken die we hebben (logistiek vanaf leerjaar 4). Dit zijn:

 1. Techniek - bouw: houtbewerking, installatietechniek, elektrotechniek, schilderen
 2. Techniek - metaal: metaalbewerking, lassen, fietstechniek
 3. Verkoopmedewerker: verkoop, detailhandel
 4. Dienstverlening & Zorg: dienstverlening, zorg, facilitair
 5. Horeca: consumptieve techniek
 6. Groen: terreinonderhoud, groenvoorziening
 7. Logistiek (vanaf leerjaar 4)

Daarnaast organiseren we veel sport- en cultuuractiviteiten.  

Stage
Vanaf het eerste leerjaar krijg je les in arbeidsvaardigheden tijdens de praktijk- en theorielessen. In leerjaar twee loop je interne stages en in leerjaar drie oriënterende stages bij bedrijven en instellingen. In leerjaren vier en vijf ga je twee tot drie dagen stagelopen in de sector die jij gekozen hebt; dit noemen we een plaatsingsstage. Je wordt intensief begeleid door onze stagedocenten en zij helpen jou ook bij het vinden van een baan.  

Onderwijs op maat
De Tender biedt opleidingen en diploma’s op maat aan, eventueel in samenwerking met ROC’ s. Je werkt aan het ontwikkelen van algemene arbeids- en vakvaardigheden. Aan het einde van je schoolloopbaan behaal je een diploma praktijkonderwijs en branchecertificaten, waardoor je succesvol kunt starten op de arbeidsmarkt en/of met een vervolgopleiding.  

Jij staat centraal!
Om erachter te komen wat het beste bij je past en wat je allemaal kunt, maken we een onderwijsplan in Presentis. In dat plan sta jij centraal! Samen met de leraar, mentor én je ouder(s) ga je op zoek naar jouw sterke kanten om die verder te ontwikkelen. Presentis is een digitaal systeem dat jij, docenten én je ouder(s) kunnen inzien. Contact met je ouder(s) vinden we belangrijk: niet alleen als het gaat om jouw ontwikkeling, maar ook als het gaat om die van onze school. Zo werken we samen aan jouw toekomst!  

Werken met een Chromebook
Op Het Rhedens De Tender werk je met een Chromebook en het programma Google for Education. In de eerste schoolweek krijg je alle informatie over hoe een Chromebook werkt en wat je er allemaal mee gaat doen. Natuurlijk heb je ook nog boeken, maar daarnaast zul je steeds meer gebruikmaken van digitale leermiddelen.

Kenmerken van de school

 • Praktijklessen & stages
 • Persoonlijk leerplan
 • Kleine klassen
 • Je sterke kanten voorop
 • Leren door doen

Welke niveaus kan je volgen op deze school?

Onderbouw

 • praktijkonderwijs

Bron

Bovenbouw

 • praktijkonderwijs

Bron

Bezoek deze school

Wil je nu al meer weten? Bekijk dan:

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Het aantal leerlingen bepaalt of de school groot is of klein. Je ziet hier het aantal leerlingen dat op 1 oktober stond ingeschreven op deze school. Tijdens het schooljaar kan het aantal natuurlijk iets veranderen. De school kan je alles vertellen over het verloop van het aantal leerlingen en of er een duidelijke oorzaak is voor eventuele schommelingen.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
132

Bron

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven